Delad pott

253
Foto: Christoffer Sturesson

Andra raka hemmamatchen stod på söndagens meny för våra herrar. Efter förra helgens skalp mot Fagerhult så var det dags för en ny tuff match mot Lillån. Laget från Örebro som förra säsongen kvalade till SSL och tog en poäng hemma mot Warberg förra helgen.

I hemmalaget Lerum så saknades Anton Svanberg, Jesper Holm och Alvin Johansson som kommit in på dubbellicens. I målet fick Robin Pagoldh förtroende på nytt efter en fin insats förra helgen. I Lillåns lag så var Aron Ohlsson tillbaka i spel, en viktig pjäs i det offensiva spelet.

Matchen började i ett högt tempo där Robin Pagoldh redan i period ett fick parera två gånger om med snabba parader. Joakim Fors träffade ribban och att det var mållöst var förvånade sett till matchbildens utseende. Målvakt Jonsson i Lillån kunde bränna Ekström på ett friläge och ju längre in i perioden, desto mer tog Lerum över matchbilden. Just då, så skulle istället Lillån ta ledningen när Isak Palmen kunde trampa förbi ett passivt Lerumsförsvar och göra 0-1. I anfallet efter stod Pagoldh för en ny fin räddning, innan Adrian Söderberg kunde lyfta in en boll från vänsterkanten som Lucas Svensson styrde in mycket snyggt. Lerum skulle pricka ribban på nytt, denna gången via Victor Johnsson, men ställningen 1-1 stod sig perioden ut.

Period två började i ett liknande utseende, en hel del avslut och ett ganska tafatt spel i egen zon, främst från Lerum som hade det tungt jämfört med period ett. Det skulle dröja fem minuter innan Lerum skapade ett par bättre chanser, där tillslut en något oförtjänt ledning skulle komma när Joakim Fors hittade borte hörnet med ett bra avslut. Kvitteringen kom något slumpartat efter en på nytt tam sekvens på mittplan där Isak Palmen får tag på den och kunde göra sitt andra i matchen. Lillån får sedan matchens första utvisning när firma Svensson/Sandblom kombinerar och Lillån tvingas ta ett slag för att stoppa anfallet. Powerplay, en spelform som Lerum har haft svårt i och så även denna gången. Dock saknades det inte chanser utan oskärpan i avsluten gjorde ställningen fortsatt var 2-2. Jonsson skulle sedan stå för en ny magisk räddning när Ekström på nytt var framme och försökte styra in en boll. 3-2 kom istället till sist när Victor Johansson styr in en volley, fint assisterad av Lucas Svensson som fortsatt var pigg. 3-2 blev ställningen i paus efter två spelade perioder.

Period tre var bara sekunder gammal när Isak Palmen hittade Aron Ohlsson på borte stolpen som kvitterade, där hemmalaget ville ha frislag i sekvensen innan. I bytet efter så skulle Lerum få sin första utvisning. Victor Johansson tar sig loss, får både ett slag och blir låst – trots att han kommer loss, tilldöms han ett frislag och när Johansson i frustration reagerar så tilldöms han istället en tvåa för protest. Turligt nog så kunde Lerum ta ledningen på frislagets där Joel Ekström lyckas skjuta igenom täck. Lillån kvitterade bara sekunder in i sitt powerplay sedan när Hampus Morelius slog in en retur. 4-5 kom från ett välpolerat skott av Axel Veress, innan Victor Johansson kvitterade, fint framspelad av Sebastian Bodenmalm. Lillån tog återigen taktpinnen och gjorde 5-6 i en klinisk omställning där fri spelare på borte stolpen kunde slå in ledningen. Victor Johansson visade fortsatt fin form och tryckte upp kvitteringen, hans tredje fly dagen och därmed hattrick för andra matchen irad. Matchens sista fem minuter blev mer avvaktande, även om lagen såklart vid läge valde att trycka, men delas poäng efter 60 minuter blev ställningen och förlängning väntade.

15 sekunder in så kunde Jonsson på nytt stå för en fin räddning på Joakim Fors avslut. Tiden tickade, Lillån ägde boll länge innan Lerum ett par minuter in valde att plocka målvakt, dock utan resultat och matchen slutade till sist 6-6.

Huvudtränare Anton Olofsson efter matchen.
– 6-6 känns otroligt surt idag sett till antalet målchanser vi skapar så ska detta vara tre poäng. Skönt att Victor tog vid där han sluta sist och gjorde tre nya kassar. Lucas har även haft en fin kurva sista månaden så det gläds vi åt att ungtupparna tar för sig mer och mer. Förr eller senare så kommer vi få betalt kontinuerligt för den bra innebandy vi spelar så det handlar om att fortsätta göra precis de vi gör just nu och snäppa upp skärpan i avsluten så kommer det bli en spännande fortsättning på säsongen.

Nästa helg väntar en av säsongens höjdpunkter, ett derby när man möter Lindås på bortaplan. En match som även är oerhört viktig sett till tabelläget.

Nästa hemmamatch är också årets sista hemmamatch. Den spelas lördag 17 december i Lerums Arena med matchstart kl 15.30. Varmt välkomna då!