Två poäng efter sen vändning

360
William Ljungqvist och Anton Svanberg efter avgörande målet - Foto: Christoffer Sturesson

Det var dags för hemmamatch under lördagen igen när den Södra allsvenskan skulle spelas. Karlstad var motståndet, topplaget som inför matchen hade häng på förstaplatsen rejält.

För Lerums del så var ett par spelare indisponibla på grund av sjukdom och skador, men desto mer glädjande att se flertalet nya yngre förmågor ta plats i matchtruppen, där ibland Melvin Lutmers född 2006 som kom från Dingle inför säsongen och därmed befann sig flertalet nya supportrar som bidrog till en härlig stämning.

Matchen började i högt tempo där Karlstad bjöd på ett energifyllt spel och där Robin Pagoldh fick briljera ett par gånger om i kassen. Ju mer minuterna tickade, desto mer kom Lerum in i matchen och började skapa allt fler chanser. Efter en ramträff och ytterligare ett par bra lägen så kunde Joel Ekström vinna en duell framför målet och peta in 1-0. Trots att det inte saknades chanser så stod sig resultatet perioden ut där båda målvakterna stod för fortsatt flera fina räddningar.

Period två började i snarlikt utseende som första. Högsta gas direkt där Karlstad fick utdelning två gånger om efter bollvinster. Johan Palmqvist kvitterade innan Sebastian Sääker gjorde 1-2. Gästande Karlstad fortsatte trycka på och när även 1-3 kom via Anton Vestlund såg det tungt ut. Matchen blev allt mer fysisk och en dubbelutvisning föll innan William Ljungqvist kunde reducera efter att påpassligt höll sig framme framför kassen. Ny utvisning föll med drygt två minuter kvar, denna gången fick Lerum chansen i powerplay. Med bara ett par sekunder kvar så kunde Joel Ekström hitta en lucka i borte gaveln och trycka in kvitteringen som stod sig perioden ut.

En intensiv period tre stod på agendan där Karlstad tidigt nyttjade slarv i hemmalaget och gjorde 3-4. När även 3-5 kom så återupprepade sig scenariot från period två och när 3-6 kom så såg det jobbigt ut för hemmalaget. Med drygt sju minuter kvar så valde hemmalaget att plocka målvakt och satsa allt framåt. Efter ett par ganska avvaktande minuter så kunde tillslut William Ljungqvist peta in 4-6. Målet blev startskott för en upphämtning deluxe. Anton Svanberg kunde i bytet efter göra 5-6 och med bara en halvminut kvar hittade Oscar Eriksson Elfsberg en fin yta i höga slott och kvitterade.

Med den fina avslutningen så valde Lerum direkt i efterföljande förlängning att plocka målvakten och återigen spela 6 mot 5. Efter ett par bra lägen från hemmalaget så kunde till sist William Ljungqvist peta in ett förlösande 7-6 mål som gav ett uträknat hemmalag två tunga poäng i slutändan inför en högljudd hemmapublik, som via ett engagerat stöd under sextio minuter, bidrog starkt till segern.

Nu är det dags för juluppehållet innan den södra allsvenskan drar igång i januari igen när man ställs borta mot Lund i en oerhört viktig match. Nästa hemmamatch spelas 21 januari när det väntar derby mot FBC Partille.

Huvudtränare Anton Olofsson efter matchen.
– Skönt att vi lyckas ta 2 poäng!
Hatten av för slitet killarna lägger ner och även 6 vs 5 levererar mycket bra. Tyvärr så är vi lite väl givmilda i 5 vs 5 men vi lär oss och ser till att jobba vidare med dem bitarna.
Sen behöver vi kanske också se över hur vi agerar på slutsignal när vi avgör matchen, det är för dåligt.

6-6 målskytten Oscar Eriksson Elfsberg efter matchen.
– Inte vår bästa match men vi visar bra moral och plockar två viktiga poäng. Fint 6v5 spel. Skönt att ta med sig detta in i uppehållet!