Samuelsson skriver a-lagskontrakt

352
Foto: Christoffer Sturesson

Den egna produkten, Ebba Samuelsson (forward) född 2006, har skrivit på ett A-lagskontrakt och tar klivet upp permanent till vårt representationslag. Ebba har gått hela vägen genom barn- och ungdomsverksamheten med lagkompisarna i F06. Från höstlovet och framåt har hon tränat och spelat seriematcher med A-truppen. Under denna process bidrog Ebba med värdefulla kompetenser till laget där spelförståelse, duellspel och passningsspel stuckit ut och gjort laget bättre.

Det har varit ett stort mål för dig att ta en plats i A-truppen. Hur känns det nu när kontraktet är signat och du officiellt är en del av laget?
Det har känns bra. Har fått chans att vara med och träna ett tag med laget vilket har gjort att det blivit en rutin och som om man redan är med i laget. Nu när kontraktet är signat är det mer en bekräftelse på papper. 

Du har tränat och spelat seriematcher med A-laget från höstlovet och fram till nu. Vilka upplevelser och erfarenheter tar du med dig så här långt?
Det har varit lärorika matcher och träningar samtidigt som de varit väldigt roliga. Det är andra motståndare som jag inte mött innan vilket är spännande. Alla matcher är även viktiga och det gäller att vara med från början.

Säsongen har hittills varit positiv. Tillsammans med Pixbo har ni tappat minst antal poäng i serien och du har bidragit med fyra poäng på fem matcher. Vilka förväntningar har du på resterande del av säsongen, dels lagmässigt men även på ett individuellt plan?
Det har varit en rolig och bra säsong för lagets och min del. Jag förväntar mig att vi fortsätter med den bra sammanhållningen och energin i laget, så vi fortsätter spela vårt spel och vinna.

Nu när du officiellt är klar för A-truppen så valde du att byta från nr 18 till nr 9. Finns någon särskild anledning till att du valde detta nummer?
Egentligen inte. Nu det senaste året har jag spelat med många olika nummer, så det var ingen självklarhet vilket nummer jag skulle välja. Jag bad min pappa säga ett nummer, och han sa nummer 9. Jag tyckte det var ett snyggt nummer så det fick bli det.

Avslutningsvis, du blev mycket glädjande uttagen till SDF SM med Västsvenskas F06. Ni åker till Nyköping i början av januari där en spännande turnering väntar. Dina tankar om SDF SM? Vad vill du bidra med?
– SDF-SM tycker jag ska bli väldigt roligt. Vi har tuffa motstånd i gruppen men vi har ett bra lag med skickliga spelare, som jag tror vi kan ta oss långt med. Jag vill bidra med en bra lagkamrat och göra mitt bästa för att nå vårat mål, guldet.

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:
– Ebba har fått en fin utbildning av sina tränare i F06/07/akademi och kunde direkt kliva in och leverera på seniornivå. Hon blev snabbt en energiinjektion i truppen både genom sitt sätt att vara som lagkamrat och som innebandyspelare. På planen sticker Ebba ut med sitt starka duellspel och hon är skicklig på att sätta fast och behålla boll i anfallszonen. Andra spetskvalitéer är hennes spelförståelse och passningsspel där hon finurligt länkar ihop anfallsspelet med få bolltouch. Sammantaget är Ebba är en stabil och pålitlig spelare som alltid ger sitt yttersta för laget och hon är lika bra i spelet med som utan boll. Jag är glad och stolt över att ytterligare en tjej lyckats gå från våra egna led hela vägen till vårt representationslag. Jag ser verkligen fram emot att följa Ebbas utveckling.