Sen fredagsmatch väntar

154
Nico på innebandyfesten i våras - Foto: Christoffer Sturesson

En sen fredagsmatch väntar på bortaplan för vårt HJ-JAS, en toppmatch. Vi tog oss ett snack med Nico Sigström inför.

Förra helgen tog man en seger på hemmaplan mot Göteborg som dock satt långt inne. – Jag tycker vi gör en bra första period, vi sätter ett bra tryck på Göteborg och skapar många lägen som vi även utnyttjar på ett bra sätt. I andra perioden blir vi lite väl bekväma, vi tillåter Göteborg att anfalla samtidigt som vi försvarar sämre och tappar delar av vårt anfallsspel. Göteborg gör tre mål på oss och kvitterar, men vi lyckas göra ett sent mål och tar med oss en 4-3 ledning inför tredje. I sista perioden lyckas vi knyta ihop säcken, vi tar tillbaka spelövertaget och har en bra kontroll över matchen. I helhet en godkänd match, men vi har mer att visa, säger Sigström.

Laget har fortsatt en hel del poäng nedåt att spela på, och även om inget är klart, så ser det onekligen bra ut. -Det är väl klart man har koll på tabellen. men jag försöker att inte lägga fokus på det. Vi ska vinna samtliga matcher under säsongen och får inte bli bekväma för vi leder serien.

Bakom sig i tabellen har man Kärra, just det laget man möter under kvällen. – Serieledaren mot serietvåan, upplagt för en bra match. Kärra är bra och vi har spelat jämt med dem i början av säsongen. Men mycket har hänt sedan dess, och vi kommer ta med oss tre poäng från det här toppmötet.

Vad krävs hos er för tre nya poäng mot ett duktigt Kärra? – För att vinna mot Kärra krävs en bra insats. Framförallt tror jag spelet med boll kommer vara avgörande, lyckas vi trycka ned Kärra och äga spelet kommer målen att komma. Vi måste även våga gå i kontringar och straffa deras misstag, lyckas vi med det kommer vi vinna matchen.

Matchstart kl 20.45 i Kärra Sporthall.