Viktiga poäng för damerna

188

Det blev viktiga poäng för vårt damlag när man tog bonuspoängen efter suddenseger mot Zenith med 5-4. Matchens förgrundsfigur Lina Engström stod för hela fyra av de fem målen genom i stort sett identiska mål.

Förutsättningarna inför matchen var att lagen var 3:a resp 5:a i tabellen och poäng var viktiga för att hänga på Pixbo och Backadalen som hade kvalplatserna inför matchen.

Lerum har fortfarande några spelare skadade vilket såklart påverkar lagets styrka men kunde ändå ställa 12 spelare till matchen. Zenith startade direkt med hög press på Lerum och det resulterade redan efter nån minut då man tog ledningen med 0-1. Lina Engström gjorde ett viktigt kvitteringsmål bara nån minut därefter och sen hade Lerum marginalerna på sin sida i slutet av perioden då man fyllde på med två mål till signerade Lina och Elin Brendelökken. Periodresultatet var kanske inte helt rättvist men Lerum gick i alla fall till periodvila med betryggande ledning.

I andra tog Zenith över allt mer och det var ett ängsligt Lerum som ofta valde hemspel och säkra alternativ. Till slut fick Zenith hål på Laura Ekman i mål igen – då efter att Lerum fått en utvisning pga upprepade slag och Zenith utnyttjade det efterföljande frislaget direkt, 3-2. Några minuter därefter var det dags igen och kvitterat inför tredje.

I fjärde raketstartar Lerum och Lina Engström som gör 4-3 efter bara 15 sekunder. Man bevakar sin ledning, inte helt utan besvär, ända fram tills 16:e minuten då Zenith får in sin kvittering, inte helt orättvist.

Sudden death väntade och vem är det som avgör…? Jomenvisst, Lina Engström igen på patenterat långskott som seglade in till 5-4 efter 27 sekunder av förlängningen. Resultatet innebär att båda lagen går upp på 29 poäng men Zenith fortfarande snäppet ovanför tack vare bättre målskillnad.

Nu väntar Landvetter borta nästa helg – en match där man har revansch att utkräva och gärna vill ha tre poäng till med sig.