Damakademi går in i USM-kvalet

400

Nu till helgen vankas det USM-kval i Sverige då 16 damjuniorlag (födda 2006 och senare) ska kvalificera sig till USM-Innebandyfesten i Falun 31 mars-2 april. För FBC Lerums damakademi blir det en resa österut till Alingsås och Stadsskogshallen och spel mot riktigt tufft motstånd.

Det är 16 fyrlagsgrupper som är lottade och FBC Lerum möter arrangerande Alingsås, Pixbo och Vänersborg. En sannerligen tuff grupp och det är bara 1:an som kan planera in resa till Falun. USM för 16-åringar spelas med ett annat upplägg än Juniorallsvenskan där seriespel avgör vilka som får spela kvalmatcher som i sin tur genererar en plats på Innebandyfesten. USM16 spelas alltså i gruppspelsform där gruppsegrarna går direkt till USM-festen.

Innebandymagazinet har tippat utfallet i de 16 grupperna och för Lerums grupp 12 ser det ut så här:

FBC Lerums nye huvudtränare för laget, Fredrik Karlsson, kommenterar helgens utmaning:

”Kul och spännande helg som kommer. Vi har hamnat i en riktigt tuff grupp men vi har som mål att ta oss till Festen så det är gruppetta som gäller. På fredag möter vi Alingsås och de är ett riktigt bra lag. Vi har mött dem många gånger så vi har bra koll på deras spel. Ett tempostarkt lag där det är viktigt att vi står upp bra och stänger mitten framför vårt mål så de inte få slå sina passningar genom centrallinjen. Lördagens första match möter vi Pixbo och jag får väl säga att de är favoriter. Ett otroligt bra lag som kommer sätta hög press på oss. Viktigt att vi har kyla i vårt spel och inte stressar upp oss. När vi får tillfälle så ska vi ha ett snabbt omställningsspel och effektiva avslut. Sista matchen blir mot Vänersborg och vi har mött dem ett par gånger med bra prestationer. Kan vi spela vårt spel så kommer Vänersborg få en tuff match.”

Hela spelschemat i Stadsskogshallen har du här så vik fredag och lördag för spännande tjejinnebandy och framhejande av FBC Lerums tjejer.

https://innebandy.se/evenemang/usm-innebandyfesten-i-falun