Flodmar om senaste div 2-matcherna

232
Foto: D-Foto

Det har varit ett späckat schema för vårt division 2 herrlag senaste veckan där en drös med matcher har avverkats. Hampus Flodmar är en viktig kugge i laget och han summerar de senaste matcherna.

Man inledde med att förra helgen möta Landvetter på bortaplan. En match där man kom till spel med en tunn trupp då det krockade med både JAS och divison 6. Till sist blek det förlust med 10-5.

” – I matchen mot Landvetter kommer vi inte upp i vår fulla kapacitet i spelet med boll någon gång under matchen är min känsla, samtidigt får vi ingen riktig träff i försvaret heller vilket gör att vi får det väldigt tufft. Dessutom är det väldigt svårt att göra förändringar för att försöka ändra matchbilden när man är såpass få i truppen som vi var mot Landvetter”, säger Hampus Flodmar.

Med bara ett par dagars mellanrum så väntade en veckomatch mot Hovås, seriens jumbo som man dock hade revansch att utkräva emot då man förlorade i premiären.

”- I matchen mot Hovås hade vi en ordentlig revansch att utkräva efter förlust i sensate mötet och det var egentligen bara 3 poäng som fanns i huvudet inför den matchen, fortsätter Flodmar.

Trots en ganska jämn inledning, så kunde till sist Lerum dra ifrån och vinna med klara 15-5. Flodmar såg en klar förbättring under matchen i vissa avseenden som gav tre poäng. ”- Kvaliteten i spelet med boll. Första perioden är bedrövlig ut den aspekten. I andra och tredje skärper vi oss och då hänger dom inte med.”

I fredags var det dags igen. En ny sexpoängsmatch där Älvstranden kom på besök, också ett lag man förlorade emot innan serien vände.

”- Inför Älvstranden pratade väl vi i stort sett om deras ända hot, Björn Lindquist. Vi visste att om vi lyckas stänga ner honom och ha beslutsamhet i spelet med boll skulle vi gå ifrån den matchen med 3 poäng.”

Gästande Älvstranden kunde sno åt sig en 1-3 ledning efter två perioder, trots att Lerum ägde mycket av spelet med boll.

”- Jag tycker att de två första perioderna är bra från vår sida trots underläge. Vi skapar otroligt mycket chanser men får inte in bollen och vi var ganska överens om att när nästa mål kommer så släpper det och det stämde väl till en visst grad.”

Till sist kunde man vända och vinna med 6-4 efter en stark avslutande tredjeperiod med ett mål i tom bur det sista.

”- Det som gör att vi lyckas vända och vinna matchen är att vi börjar sätta våra lägen, mer än så är det inte.”

Segern innebar att man klev upp till fjärdeplats i tabellen. Med sex matcher kvar att spela så lever drömmen om en kvalplats, men då krävs det att man presterar på topp.

”- Ser man till de matcherna vi har kvar borde vi kunna plocka en del poäng om vi kommer upp i nivå så jag ser otroligt mycket fram emot de sista sex matcherna.”