Trendbrott och storseger mot Mölndal

277

Vårt damlag hade en viktig hemmamatch mot Mölndal på lördagseftermiddagen. Dels ville laget bryta en trend men framförallt ta tre viktiga poäng för att hänga på i striden om kvalplats. Det blev ett övertygande och positivt besked som gavs när de rödklädda vann med hela 8-3.

FBC hade inför lagen ett decimerat manskap pga skador och sjukdomar men hade fått tillbaka rutinerade Stefanie Borg Nilsson som redan från början agerade rutinerat, stabilt och lugnt. Matchen börjar med ett något avvaktande spel från båda lagen men under andra delen av perioden hade Lerum flyt och fick marginalerna med sig.

Först tilldöms man en straff pga hög klubba som Stina Persson mycket kyligt lyfte in i den lediga luckan bredvid Mölndals målvakt. 1-0 efter 11.26. Kort därefter drar man på sig en utvisning men där lyckas man kontra in 2-0, tid 12.55, då Ebba Samuelsson hittade Tilde Engqvist vid bortre stolpen som med en backhandvolley slog in bollen i krysset. 3-0 gjordes påpassligt av Emma Sandqvist som också på halvvolley fick kanonträff och bollen for in i krysset efter 16.33. Skottstatistiken i första var 10-5 i Lerums favör.

Lerum kontrollerade händelserna största delen av den andra perioden och fyllde dessutom på till 4-0 i 6:e minuten på en virvlande kontring där Elin Brendelökken tryckte in assisten från Emma Sandqvist. Det fanns bud på fler hemmamål men klockan rann iväg till 14.58 då Mölndal fick chansen att reducera med ett straffslag. Den förvaltades kyligt av Moa Cedhagen och det var 4-1-läge. Lerum gjorde 5-1 på ytterligare en kontring som denna gång gav Stina Persson läget att slå in bollen via stolpen. När Lerum fick spela numerärt underläge efter 17.06 utnyttjade Mölndal detta till reducering 5-2.

Lerum spelar bra denna lördag och fortsätter sitt positiva spel i tredje där tremålsskytten för dagen, Elin Brendelökken, gör 6-2 efter knappt halva perioden. Ida Åberg får göra 7-2 efter 14.54 innan Mölndal sticker emellan med sitt sista mål till 7-3. Brendelökken gör matchens sista mål och Lerum defilerar in till slutsignalen. Ett mycket positivt trendbrott och tjejerna har förhoppningsvis en go känsla när man nu på tisdag möter Guldheden borta.

Stina Persson blir matchens lirare och fick buketten skänkt av Rallarrosen.