Femte raka för damerna när Kungälv besegrades

176

Vårt damlag hade en utmanande bortamatch framför sig mot tabellsexan Kungälv. Mimershus sportgolv har sina bästa dagar bakom sig men Kungälv stod som vanligt för ett fint arrangemang. Det blev en tämligen stabil bortaseger med 2-5 (0-2, 1-1, 1-2).

I senaste mötet var det proppen ur för FBC när man bjöd hemmapubliken på en 8–1 vinst. Kanske var det resultatet en av anledningarna till att Kungälv valde att starta lite tillbakadraget. Detta gav FBC mycket tid med boll i uppbyggnadsfasen och det skapade en trygghet för de rödklädda. FBC hade bra kontroll på matchbilden och gjorde matchens första mål genom ett distansskott av kapten Lina Engström efter assist av Julia Järdhage. Några minuter senare prickade Stina Persson ribbkrysset och ett nytt FBC-mål låg i luften. I bytet efter bjöd Ida Åberg publiken på ett offensivt nummer och hon serverade Nelly Larsson ett gyllene läge varpå tvåmålsledningen var ett faktum. 

Den andra perioden startade på bästa sätt för FBC och Ida Åberg kunde från nära håll utöka lagets ledning till 0–3. Kungälv flyttade fram sin positioner och ändrade sin struktur i presspelet vilket skapade utmaningar för FBC i uppspelsfasen. Det blev ett mer böljande spel och FBC släppte till flera målchanser genom onödiga bolltapp. Kungälv tilldömdes en straff i periodens sjunde minut och Alva Lindqvist växlade med Sarah Flodmar. Alva läste straffen kyligt och nollan var fortsatt intakt. Det fanns lägen för FBC att dryga ut sin ledning till 0–4 men i stället gjorde Kungälvs Emilia Wentzel 1–3 på en spelvändning och FBC´s bollinnehav blev allt mindre och anfallen kortare och kortare. Sarah Flodmar klev fram och gjorde flera vassa räddningar och FBC kunde bege sig till omklädningsrummet i ledning 1–3. 

Tredje periodens inledning var tight och styrkeförhållandena jämbördiga. Kungälv låg fortsatt högt upp och försökte störa FBC. Positivt för FBC var att man behöll lugnet med boll och löste uppspelen på ett bättre sätt. I matchminut fyra kom FBC´s viktiga 1–4 mål. Emma Sandqvist fullföljde beslutsamt sin bågning över centrallinjen och skottet satt fint, diagonalt högt i bortre. Lite senare stack Kungälv upp i en 2 mot 1 kontring och vinkelskottet prickade stolpens utsida. Där hade FBC marginalerna på sin sida. FBC utökade sin ledning till 1–5 efter stort tålamod och mycket rörelse i spelet med boll. Annie Dristig hittade Emma Sandqvist i djupa fickan och dragskottet satt perfekt, lågt i bortre gaveln. Kungälv reducerade till 2–5 i bytet direkt efter FBC´s femte mål. FBC hamnade i obalans sin spelvändning och åkte på en spelvändning åt andra hållet. Sarah räddade det första skottet men hemmalaget forcerade in bollen i mål. Resterande del av perioden spelade FBC klokt med bra bollansvar och tiden rann i väg för Kungälv. 

Mattias Flodén summerar insatsen: 

-En superfin bortaseger. Vi visar upp ett härligt självförtroende, har kreativitet och fin rörelse i spelet med boll. Vårt uppspelsförsvar är svårt att ta sig förbi och det låga försvarsspelet är jättetryggt. Vi vinner tillbaka många bollar vid långsarg och är starka i slottet. Sarah gör en härlig insats i målet och hon äger verkligen sitt målområde. Underbart också att se hur Alva verkligen njuter av att kliva in i händelsernas centrum när Kungälv får sin straff. Att Alva skulle komma upp med en straffräddning där kändes i hela vårt bås. Sammanfattningsvis en bra prestation av hela laget och tre mycket goa poäng. En perfekt avslutning på veckan! 

Fotocollage