Uppsnack inför Burås hemma ikväll

234

Ikväll kommer tionde placerade Burås på besök till Lerums Arena. Höstens möte mot Burås slutade med en 6-2 vinst för FBC efter att de rödklädda la in en växel till i tredje perioden. Vi har stämt av med Annie Dristig, som med sina 170 matcher för vårt A-lag, är en av lagets mest rutinerade spelare.

Det blev seger mot Kungälv i helgen med komfortabla 5-2 och ni är uppe i fem raka nu. Dina tankar om matchen?

-Vi tog med oss 3 goa poäng hem från Mimershallen efter en mycket stabil insats. Vi var trygga i spelet med i offensiven och stängde ner Kungälvs attacker genom ett disciplinerat försvarsspel.

Vardagsmatcherna duggar tätt och nu är det dags för ännu en när Burås kommer på besök. Vilka faktorer blir viktiga för en bra prestation?

-Att vi bygger vidare på vår fina trend genom att fortsätta spela med pondus, kreativitet och rörelse samt vara rejäla i närkampsspelet. Inte tänka så mycket utan bara ut och köra, då spelar vi som bäst!

Coach Mattis om Burås:

-Mötet i höstas var lite klurigt. Burås var inte alls så defensiva och lågt stående som vi hade förväntat oss. Det var stundals lite spänt och frusterat när målchanserna inte förvaltades i period 1 och 2 men när vi gick ifrån målmässigt i tredje perioden lossnade spelet. Skillnaden med våra prestationer nu är tryggheten i spelet med boll. Vi har tagit stora kliv och är mer rörliga, kreativa och hotande. Tjejerna ser trygga ut på planen och använder sina skills med självförtroende. Vårt försvarsspel har länge varit bra men jag tycker vi även där har utvecklats. Vi har en bättre tajming i press och understöd, är mer rejäla i närkamperna och använder vår centerstöt allt oftare för att bryta passningar. Vi är i fin form och kommer ge allt vi har för en ny bra prestation.