Nu väntar ett playoff

694
Foto: Christoffer Sturesson

I helgen spelade vårt HJ-JAS sin sista match när Mölndal besegrades på hemmaplan. Nu väntar ett playoff. 

En av de mer rutinerade och ledande spelarna är Felix Eriksson, som hunnit med flera år i JAS. Inför säsongen hade han likt många andra, höga förhoppningar.

– Min känsla var som under de tidigare säsongerna jag varit med i att vi har ett starkt lag med många duktiga talanger och känslan var att vi skulle vinna de flesta matcherna. 

Man lottades in i den klassiska Göteborgsgruppen, där man dock slapp distriktets riktiga tungviktigare. En därmed på pappret, enklare grupp.

– Jag såg inte direkt någon utmanare inför säsongen, det var mer att man fick vänta och se när man väl skulle spela. Vårat hinder som jag tänkte på inför säsongen var väl om vi hade full trupp under säsongen. 

Inledningen var dock något tuffare, där man kryssade mot Kungälv och hade ett par andra matcher som blev oväntat jämna.

– Jag spelade inte de första matcherna så visste inte riktigt hur känslan var men när man fick se de från sidan så vart det lite ringrostigt i början. Sen så vann vi ju alla andra matcher så inledningen var väll okej.

Efter den något mer krampaktiga inledningen så fick man upp farten rejält och kunde till sist inkassera seger efter seger. Förutom det inledande krysset så blev det därefter enbart segrar och man vann gruppen i överlägsen stil.

– Nu när vi knappt har haft en full trupp så tycker jag överlag att fler spelare har tagit ansvar och utvecklats i sina roller vilket har gjort att vi har kunnat spela på en bredare trupp och de tycker jag främst har varit vår styrka!

Är det någon match som du tycker ni gjort extra bra under säsongen?

-Jag tycker ganska många matcher har varit bra och så har vi haft matcher där vi inte alls varit bra men vi har vunnit och det är en styrka. Men någon riktigt bra match har vi nog inte haft än skulle jag säga, nu när det är playoff och slutspels chans samt att vi kommer spela med full trupp så tror jag detta kommer att ändras!

Som han är inne på är det många spelare som inte varit med fullt ut, vilket gett plats för många andra förmågor att få chansen att testa miljön. Ett par av dem lyfter Eriksson fram.

– Jag skulle främst vilja lyfta Oliver Tapper som verkligen har en fin utvecklingskurva som bara blir bättre, finns även fler att nämna som Felix Persson, Theo Dalblad med flera. Där av har vi kanske inte behövt ha full trupp en del matcher för att det finns andra som visar att de vill spela och gör det bra!

Playoff – vad tror du om matchen mot Mölndal? I egenskap av gruppsegrare så möter man laget på fjärdeplats, nämligen Mölndal på nytt.

– Ja nu när vi mötte dom i serien med nästan full trupp så gjorde vi kanske inte vår bästa match. Men i playoff så tror jag vi kommer dra upp nivån direkt från uppvärmningen och visa att vi ska spela innebandyfesten. 

Om ni vinner blir det Lindås eller Kärra. Vilka tror du vinner där?

– Jag skulle säga att de är 50/50, har inte superbra koll på lagen och jag hoppas väl inte på något speciellt lag heller utan de återstår och se vilka vi eventuellt får möta ifall vi vinner playoff 1!