Bonuspoängen till damerna mot Stenungsund

184

FBC Lerums svit på trepoängare stannade vid sex matcher för i bortamötet mot Stenungsund blev det 2-2 efter full tid och sen fick man med sig bonuspoängen när Nelly Johansson gjorde 2-3 med fem sekunder kvar av förlängningen.

Förutsättningarna inför matchen var att Lerum fortfarande hade möjlighet att nå den där åtråvärda allsvenska kvalmatchen men då krävdes seger – och att Mölndal betvingade Landvetter. Nu blev det inte som man hoppades men dagens resultat gav ändå två poäng och tredjeplatsen i serien var därmed uppnådd och klar. En riktigt grym insats sett över hela säsongen som kantats av många skador och sjukdomar och man är ändå med och fajtas om de allsvenska kvalplatserna ända in till målsnöret – imponerande. Med en match kvar att spela kan man stoltsera med att ha det tightaste försvaret när en match återstår.

I matchen visade FBC Lerum upp ett stort spelövertag och man hade mängder med målchanser som borde gett tre poäng men effektiviteten var för låg. Tjejerna gav allt i 65 minuter och det är starkt att vinna i förlängningen men självklart fanns det en besvikelse över att man tappade en poäng. Man hade ledningen inför sista perioden med 0-2 efter ett mål i varje period av Lina Engström och Elsa Norrsell. Stenungsund kom ikapp efter två mål i 10:e resp 14:e minuten och det var oavgjort efter full tid. Nytändning inför förlängningen och där fick Lerum hål på Stenungsund med fem sekunder kvar genom mål av Nelly Johansson.

Coach Mattias Flodén:

”Vi har byggt upp ett nytt A-lag med en stark gemenskap och en säkrad tredjeplats är en bra prestation. Nu skall vi göra en bra prestation mot Pixbo och ge tillbaka till vår publik som stöttat oss under hela säsongen.”

På lördag spelar damerna sin sista seriematch för säsongen och seriesuveränen Pixbo står på andra sidan. Dagen bjuder på ett dubbelarrangemang där vårt herrlag börjar dagen med sin sista avgörande match mot Lindås och därefter är det då dammatchen. En härlig avslutning på säsongen där FBC Lerum vill bjuda till publikfest!