Vårt dam-JAS-lag är klara för playoff!

312

FBC Lerums juniorallsvenska damlag har gjort en fantastisk säsong och är framme vid den punkt som man även var förra säsongen. Då blev det biljett till Innebandyfesten och nu vill årets JAS-upplaga inte vara sämre även om årets spelartrupp har en klart yngre medelålder och mindre erfarenhet.

Det är inte bara spelarna som är yngre utan även säsongens ledarstab gör sitt första ledaruppdrag och det har de gjort med den äran. Kvartetten Edda Gudnadottir, Nelly Larsson, Philip Tapper och Bastian Zaar har lett laget till playoffläge och nu tycker Edda till om säsongen.

Seriespelet är avslutat och ni slutar på en tredjeplats. Hur sammanfattar du er insats?

Vi har haft en stabil säsong där vinster är fler än förluster. Många unga tjejer har fått känna på spel i JAS för första gången i deras karriärer. Detta har varit drivande för utvecklingen i laget då de blivit mer konkurrens om speltid, därav resultaten i serien och en välförtjänt tredjeplats.

Lite besvikelse har man fått känna vissa matcher där man som tränare vet att de finns mer att ge, men samtidigt har tjejerna gjort det de kunnat varje match och träning utifrån dagsform. Så det är en klart godkänd säsong. Laget och vi tränare är glada över en tredjeplats trots att man alltid siktar mot toppen.

Är det något lag i serien som överraskat positivt?

När jag tänker på det, så går man in i varje ny säsong av JAS-serien utan förväntningar eftersom alla alltid ändras på ett eller annat sätt.

Ni har haft ett gäng spelare som debuterat i år, är det någon eller några av dom yngre spelarna som du vill lyfta fram lite extra?

Alla debutanter har gjort en bra första säsong, såklart har vissa fått spela mer och andra mindre. Men främst skulle jag vilja uppmärksamma Ella Westerberg som gjort det bra under hela säsongen och trots sin unga ålder spelat moget och anpassat sig snabbt till tempot i JAS. Andra värda att nämna är Elin Brendelökken, Lova Löberg och Ebba Samuelsson som alla gjort det bra och kommer vara nyckelspelare kommande säsong. 

Det är ditt första tränaruppdrag, Hur har det varit att coacha istället för att spela?

Utan att överdriva har det varit väldigt speciellt på många sätt. Att inte vara en av tjejerna som hoppar över sargen och hjälper till på planen, utan vara tränare vid sidan av och hjälpa till muntligt har varit roligt och lärorikt men en helt annan känsla. Däremot har utvecklingen för mig själv varit till stor fördel för eget spel i mitt representationslag då jag litar mer på mitt spelsinne och sättet jag tänker innebandy.

Nu är det några veckor kvar till playoff matchen mot Landvetter IBK, hur lägger ni upp kommande veckor?

För oss gäller de att finslipa detaljer och ha fullt fokus på kommande träningar fram tills matchen. Det gäller också att jobba för att tjejerna inte ska vara för nervösa, utan köra på dagsform och gå på den spelidén vi under tidigare veckor jobbat på. 

Den avgörande matchen om plats till Innebandyfesten spelas mot Landvetter fredag den 17 mars kl 20.00 i Pinntorpshallen. Se till att vara på plats där vid den spännande avgörande matchen!