Derby väntas i sista omgången

353

Under lördagen väntar säsongens viktigaste match. Den sista omgången i den södra allsvenskan ska spelas och Lindås kommer på besök i arenan.

En match där båda lagen inför matchen, kan drabbas av en nedgradering om man inte får resultaten med sig. En ödesmatch deluxe.

Ja, det blir högst troligt ett hack i skivan för FBC Lerum eller Lindås. Vi har väl sett denna matchen annalkandes sen 4-5 omgångar tillbaka och nu är den här vilket känns ganska kul faktiskt. Klyschan säger ju att det är kul att spela matcher som gäller något och det är ju precis en sådan match vi har framför oss. Jag tycker känslan är god, vi har bra koll på Lindås och är sugna på att stänga säsongen med en riktigt go derbysege, säger tränare Anton Olofsson.

Utöver just denna matchen, så är även Lund-Karlstad av viktig karaktär. Förlust för skåningarna, så är Lerum klara för spel i allsvenskan oavsett utgången i sin egen match. Olofsson ser dock att man helst löser det på egen hand.

Nej men vi har ju allt i egna händer och är väldigt revanschsugna sen krysset i bortamatchen. Vi går enbart för tre poäng, vad som sker i dem andra matcherna skiter jag faktiskt i.

Laget har en fin trend och på sina fyra senaste matcher har man tagit sex poäng, där man dock stött på tufft motstånd överlag. En klar förbättring

Framförallt skulle jag säga att ödmjukheten har kommit tillbaka och att vi kommit ner med fötterna på jorden. Man är inte bättre än vad man presterar här och nu, hur man presterade för ett halvår, ett år eller tre år sen spelar igen roll. Vi har börjat göra jobbet och göra rätt saker utan att tumma på något, det skulle jag säga är den stora skillnaden.

Förra helgen fick man med sig en viktig poäng borta mot Lillån, en match där man lika gärna kunde haft en bonuspoäng då Joel Ekström träffade ribbkrysset strax innan Lillån istället kunde avgöra i efterföljande spelvändning.

En match vi borde vunnit men vi fick med oss 1 viktig poäng hem i alla fall. Försvarsspelet fortsatt stabilt.

Lindås på agendan. Tankar om motståndet?

Kul med derby och en match som gäller något i sista omgången. Jag tycker vi har bra koll på Lindås precis som dem säkerligen känner att dem har bra koll på oss.

Vad vill du se från ditt lag för att ta tre poäng och säkra kontraktet?

Jag vill se att vi går ut och gör exakt det vi pratat om i veckan, då kommer vi vinna denna matchen.