Lova Löberg klar för FBCs A-lag

641

Den egna produkten Lova Löberg, center född 2007, har i dagarna tecknat ett A-lagskontrakt och tar klivet upp till seniorspel. Lova har länge setts som en stor talang och hon har haft en fantastisk utveckling de senaste åren. Lova är en playmaker av rang som har en ljus innebandykarriär framför sig. Under senaste tiden har Lova tränat med A-truppen där hon imponerat med sin teknik, spelförståelse och förmågan att sätta upp medspelare i bra avslutslägen.

Det har varit ett mål för dig att ta en plats i A-truppen. Hur känns det nu när kontraktet är signat och en ny utmaning väntar?

–Det känns bra! Det ska bli jättekul och spännande att ta sig an nya utmaningar då detta har varit en dröm sedan flera år tillbaka. Innebandyn är en stor del av mitt liv och jag ser fram emot nästa säsong.

Du har tränat med A-truppen senaste tiden. Hur har det känts och vilka skillnader har du upplevt så här långt?

–Har tränat några träningar nu och först var jag väldigt nervös, men det är ett gott gäng som har välkomnat mig bra så nervositeten släppte rätt så snabbt. Man märker att spelarna är äldre och har mer erfarenhet än vad man är van vid. Det fysiska spelet är tuffare och även tempot är högre.

Dina tankar och förväntningar på säsongen 2023/2024, dels på ett individuellt plan men även sett ur ett lagperspektiv?

–Jag hoppas och tror att det kommer bli en händelserik säsong med mycket spänning och glädje! På ett individuellt plan vill jag utvecklas som spelare fysiskt, tekniskt och även få ett bättre skott. Jag hoppas på att utvecklas både på och utanför planen. Jag hoppas även på att laget kan lyckas ta en kval plats till allsvenskan såklart!

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:

–Med glädje och stolthet välkomnar vi Lova till A-laget. Jättekul att hon ser FBC Lerum som rätt miljö för sin fortsatta utveckling. Under träningarna med A-laget har Lova verkligen tagit för sig. Med spetsegenskaper som tryggheten med boll, spelförståelse och passningskvalité har hon visat sig redo för spel på division 1 nivå. Lova har fått en fin utbildning av sina tränare i F07, akademilaget och JAS vilket tillsammans med hennes drivkraft och träningsvilja gjort detta möjligt. Det är alltid något extra när en spelare från våra egna led går hela vägen till A-laget från Bagheera och vi ser fram emot en rolig säsong tillsammans.