Ekström sammanfattar säsongen

479
Foto: Christoffer Sturesson

Vi tog oss ett snack med herrlagets poängkung Joel Ekström om den gångna säsongen som nyligen avslutades och lite kort inför den kommande säsongen som blir kvalificerande för den ”nya” allsvenskan.

Efter en säsong som vart upp och ner för herrlaget så lyckades vi lösa nytt allsvenskt kontrakt i sista omgången hemma mot Lindås, hur ser du på den gångna säsongen ?

Ja precis som du säger, det har varit en säsong som har innehållit allt känns det som, men framförallt många lärdomar. Det har vart en säsong som vi inte är så särskilt nöjda med och det känns som att suget på revansch kommande säsong aldrig har varit större!

Vad var det som gjorde att ni lyckades vända den negativa trenden som laget befann sig i under januari och tillslut fixa kontraktet?

Jag skulle säga en fin moral i laget och att träningsintensiteten höjdes några grader vilket gav ett okej resultat tillslut.

Kort, hur ser du på säsongen som var för egen del?

Helt okej ändå, jag hade önskat att jag kunde spela alla omgångar men ibland blir det inte så och jag hoppas till kommande säsong att jag kan vara med och bidra i 22 omgångar.

Vad behöver vi göra annorlunda kommande säsong för att säkra spel i den nya allsvenskan?

Jag tycker att säsongen som var så är det många matcher vi ”skall” vinna med ett par bollar som vi istället spelar oavgjort eller förlorar med uddamålet. Där är väl största skillnaden till nästa säsong att vi vågar och sätter dit våra lägen och dödar matcherna när vi väl har möjlighet till det.

Vad är din tankar inför kommande säsong?

Det kommer bli en märklig säsong där man måste hamna topp 5 för att stanna kvar i ”nya” allsvenskan och 6an får kvala om jag inte minns helt fel, så varje match är det är lite mer betydelsefull skulle jag nog säga. Det kommer bli väldigt roligt och förhoppningsvis en hög intensitet i varje match från start till slut när det är så viktiga poäng på spel varje match.

Vad blir nycklarna för att FBC Lerum ska spela i nya allsvenskan 24/25 ?

Jag tycker nycklarna blir att vi som trupp och stab alltid håller ihop och gör det bästa utav de förutsättningar vi får, inte hitta några ursäkter utan att alltid gör det vi kan och lägger fokus på det vi kan påverka.

På 19 matcher skrapade du ihop 36 poäng den gångna säsongen, med dina mått mätt en lite sämre säsong sett i poängprotokollet. Hur många poäng gör Joel Ekström 23/24 i den röda tröjan ?

Jag vill göra det som krävs för att Lerum skall kvalificera sig för den nya allsvenskan, om det är att göra poäng eller att täcka skott spelar mindre roll, men förhoppningsvis tillräckligt mycket för att vi ska spela vidare i ”nya” allsvenskan!

Vi tack Joel för pratstunden och längtar redan nu efter seriestarten till hösten.