Fair Play-priset 2023

299

Sommaren 2017 gick Mikael ”Harry” Harryson tragiskt bort under en försäsongsträning med Pixbo där han också där blev en mycket uppskattade lagkamrat. Mikaels moderklubb var Pantern och han avslutade sin karriär på hemmaplan i FBC Lerums herrlag där han blev en mycket viktig och uppskattad ledargestalt i laget. Nu är det dags att utse den femte vinnaren av det ärofyllda priset!
Nomineringarna ska skickas in senast 7 april till lomis@fbclerum.se 

Fyra FBC-are har hittills förärats det årliga Fair Play-priset –  Ellinor Falck 2018, Laura Ekman 2019, Fabian Lakander 2020* och Lasse Englund 2022.

Priset ska gå till en FBC-spelare, tjej eller kille, född 2005-2009, som matchar mot de kriterier som juryn beslutar. Vi söker spelare som motsvarar den personlighet, kompetens och värderingar som Mikael stod för och vill nu få in nya kandidater till 2023 års Fair Play-pris eller Harrypriset som det ofta kallas.

Själva priset är en inskription i vandringspriset som får stå p¨å finaste platsen i vinnarens hem i ett år men hen vinner också ett besök på Salming där man får prova ut nästa säsongs nyheter.

Priset lanserades vid en kvalmatch mot Alingsås våren 2018 då ”Harry” beskrevs väldigt målande med det som kännetecknade honom och vad som gjorde honom så framgångsrik på alla plan.
”Harry hade något utöver det vanliga. Han var obändig i sin vilja men kanske inte bäst på nånting men den kompromisslöshet, vilja, inställning gjorde att han tog sig så långt.”

Mikael ”Harry” Harryson hann med att spela SM-final med Dalen där han blev målskytt när Dalen tog silvret mot Falun.

”Det är viktigt att vi uppmärksammar spelare som verkligen är förebilder för våra ungdomar och därför är detta priset viktigt att dela ut”, sa dåvarande FBC Lerums ordförande Märit Bergendahl, numera ordförande i Svenska Innebandyförbundet.

Foto: Christoffer Sturesson


Lasse Englund utnämndes till 2022 års pristagare* och motiveringen för honom löd då:
Med innebandy i hjärtat och stor kärlek till klubben FBC Lerum! Lasse är en stabil back som få lyckas komma förbi! Han ger allt i varje match ända tills slutsignalen ljuder och han pushar och stöttar sina lagkamrater på plan ett härligt kamratligt sätt! Lasse tränar och spelar med glädje och samma outröttliga engagemang i alla nivåer i akademin!
Lasse är också en duktig föreningsdomare och han har varit en mycket engagerad tränare för p10Tigers. Han är en förebild för ungdomar i föreningen att engagera sig ytterligare i klubben genom att bidra med sin innebandykärlek och kunskap till yngre åldrar.

*På grund av pandemin så delades inte priset ut år 2021 utan Fabian Lakander mottog priset hösten 2021 för sin utmärkelse 2020.