Seger för herrarna i Skene

552
Foto: Per Johansson

Under lördagen när Lerums klubbläger arrangerades i Skene så skulle herrlaget spela säsongens femte träningsmatch. Tredje matchen på en vecka och denna gången mot seriekollegan Fristad som är nykomlingar denna säsongen. 

Lerum saknade på nytt Ryberg/Söderberg bland annat där Philip Tapper fick chansen från start i målet. En ganska tempofattig period ett avverkades där Lerum gjorde 1-0 efter ett fint anfall – målskytt Lucas Svensson. Fristad kunde dock kvittera. 

I period två kunde Jesper Hallqvist göra 2-1 efter bollvinst högt upp, innan Anton Svanberg gjorde 3-1 i spel 6 mot 5. Målen fortsatte trilla in och Joel Ekströms passningsspel låg bakom det flertalet gånger om. Ställningen var 6-2 efter två spelade perioder. 

Diverse omkastningar i tredje, men ett fortsatt fint offensivt register visades upp med diverse kombinationer och distinkta avslut. Kasper Qvarfordt höll sig framme flertalet gånger om och William Ljungqvist stod för ett mycket vackert mål. Fristad reducerade på en tveksamt dömd straff, men Lerum slog inte av på takten utan kunde vinna med hela 14-4 till sist, där ett par av målen föll i tom bur under slutskedet. Värt att uppmärksamma Simon Kåreheds mål i slutet, ett spelmål av yttersta klass som han avslutade själv och som var hans första i A-lagströjan. 

Målskyttar: 

Anton Svanberg x4, Kasper Qvarfordt x3, Jesper Hallqvist x2, Joel Ekström x2, Simon Kårehed, Lucas Svensson, William Ljungqvist

Herrarnas sista träningsmatch spelas mot Floda den 13/9, ett genrep inför seriestarten drygt 1,5 vecka senare.