Tuff bortamatch mot Pixbo

165
Foto: Per Johansson

Säsongen fjärde träningsmatch för herrarna, varav den tredje mot SSL-motstånd skulle spelas under onsdagskvällen. Efter helgens seger mot Partille så väntade nu istället Pixbo. Ett Pixbo som under våren pressade Falun i en semifinalserie och som har ett spännande lag på pappret, ett ungt lag med mycket fart och intensitet där nu bland annat Victor ”Vigge” Johansson återfinns. 

För herrarnas del så fanns Adrian Söderberg och Adam Ryberg på frånvarolistan. 

Till sist skulle det bli en rejäl uppläxning från hemmalaget sett över 60 minuter. Även om Lerum reducerade till 2-1 i period ett, så hade Pixbo 5-1 efter första. Reduceringen kom via Wictor Lundstedt, en spelare som tillhör Pixbo, men via en dubbellicens kommer finnas tillgänglig för Lerum.

Målen fortsatte trilla in i jämn takt och Pixbos rappa anfallspel med en hel del fina kombinationer, sårade Lerums försvarsspel gång på gång som hade svårt att hitta rätt. Just skillnaden i intensitet och närkampsspelet märktes flera gånger om. 

Pixbo trummade på i 60 minuter och såg till att nyttja hela matchen för att verkligen jobba med offensiva moment. Tillslut blev resultat hela 15-5 och Lerums försvarsspel lämnade en del att önska på flertalet punkter. Tilläggas att Jesper Hallqvist reducering var en hög klass, ett mål vi gärna ser fler gånger denna säsongen. 

Redan till helgen är det dags igen, när man under Skenelägret ska ha träningsmatch mot höstens seriekollega Fristad. En match där en helt annan matchbild förmodligen väntar. 

Målskyttar: 

Tim Brithen x2, Wictor Lundstedt, Alvin Johansson, Jesper Hallqvist