H2 är i full gång med säsongen

346
Foto: Christoffer Sturesson

Under förra helgen så deltog vårt division 2-lag i Björnslaget, vilket numera varit ett återkommande inslag under försäsongen senaste åren. Resultaten var blandade denna gången och man fick se sig utslagna relativt tidigt. 

Laget hade varit igång i träning i drygt fyra veckor inför turneringens start.

Jag tycker ändå att de första veckorna har varit helt okej. Det är klart att det studsar lite mer i augusti än mitt i säsong men tycker ändå det var bra fart och bra kvalitet, säger tränare Ludvig Gustavsson 

Man skulle möta Vetlanda, Myggenäs och Horsby i gruppen. Ganska obekanta lag som man inte la större vikt på inför.

Skulle säga nästan ingenting, dels för att jag inte hade någon bra koll på motståndet innan men framförallt spelade vi Björnslaget för att få kvitton på saker vi gör bra och dåligt.

Man inledde gruppspelet med att besegra Horsby under fredagskvällen.

Den matchen blir som den blir när de står med fem man på egen planhalva hela matchen. Skönt att starta med en vinst och olika målskyttar.

Förlust blev det något oväntat i andra matchen mot Myggenäs.

Vi visste att vi skulle vara spelförande mot dem men vi fick aldrig upp något boll tempo eller kvalitet. Vi blev alldeles för passiva och för många som stod och väntade istället för att agera.

I sista matchen så var man tvungen att besegra division 1-laget Vetlanda. En match man till sist vann.

Skönt med en bra prestation mot Vetlanda. Även om jag inte tycker att vi kommer upp i 100% insats så var det skönt med en vinst mot ett bra lag och gå vidare från gruppen.

Då tre lag slutade på sex poäng så blev det jämnt, men målskillnad gav en andraplats och en åttondelsfinal mot Vimmerby. Där blev det en rejäl förlust tillslut med klarar siffror.

Tycker ändå vi börjar bra i den matchen och gör 1-0. I samband med deras 1-1 mål åker vi på en tvåa och de gör 2-1 i powerplay  och där tappar vi både energi och fokus. Att de gör 3-1 snabbt inpå gör att det blir ännu större energilekash och vi tappar allting. Vi tappar kvaliteten med boll och blir för ivriga i försvarspelet.

Efter helgen som varit. Vad ser du att ni behöver jobba på framöver här fram till seriestart?

Vi har fått svar på många frågor på vad vi gjort bra och dåligt under helgen. En sak är att vi måste bli bättre på att luckra upp låga försvars spel för i serien kommer vi möta lag som backar hem med fem man. 

Någon du vill lyfta lite extra efter helgen?

Tycker vår nya spelare från Pixbo, Anton Sederström gjorde en mycket fin cup.