HJ-JAS är i full gång

285
Foto: Per Johansson

I helgen så skulle vårt HJ-JAS bege sig ner till Varberg för att avverka dubbla träningsmatcher. 

Laget har hunnit vara igång ett par veckor med träningen, under ledning av coachduon Andreas Franzén och Felix Eriksson. ”Frazze” säger såhär om starten.

Den har varit helt okey, närvaromässigt lite oroväckande, men det vi har gått igenom på träningarna har snappats upp väldigt fort. 

Man skulle möts först Warberg och sedan Mölndal under lördagen.

Har ju inte så många tillfällen kvar innan det är seriepremiär, så fokuset var att testa försvarsspelet och spelvändningarna och bli synade samt lufta hela truppen. 

Warberg var först ut, ett lag som kan stå sig starkt denna säsongen. Det var dock Lerum som vann med uddamålet efter sent avgörande.

En helt okey match från våran sida där vi fick ett hum om våra brister i försvaret och vad vi behöver jobba i våra spelvändningar. Warberg var tuffa att möta med ett lite annorlunda försvarsspel än vad vi är vana vid. Vi testade att gå ner på folk rätt tidigt i matchen, moralhöjande att få in ett sent avgörande

I den andra matchen, som på pappret såg lite enklare ut, så blev det istället en förlust.

Väldigt konstig match, där jag får ta på mig allt ansvar för hur den utfördes. Vi slängde om i femmorna egentligen igenom hela matchen pga trötta huvuden och fysiska påfrestningar från förra matchen. 

Någon du vill lyfta efter helgen?

Fick många fina kvitton under helgen. Tiger Forsberg var otroligt bra, mogen i sina beslutsfattanden, ägde fullständigt sin kant defensivt och visade prov på fina ledaregenskaper. Sen måste jag även berömma Julius Zackrisson, född 2008 som fick sparsamt med speltid mot warberg. Mot Mölndal gick han in totalt orädd på en nivå han aldrig spelat på förut och tog för sig och tävlade i varje duell, var kul att se. 

Vad ligger fokus på nu fram till seriestart?

Vi kommer fokusera på några delar i försvaret där vi brast i helgen, samt vad vi ska göra när vi vinner boll i låga och höga försvarsspelet. Även introducera lite anfallsspel som vi inte har pratat något om. Vi skyndar långsamt, det fina med JAS är ju på ett sätt att varje år blir det en helt ny grupp som ska spela ihop sig och lära känna varandra.