Ett lag på plan

204
Nelly Larsson är tillbaka i spel efter sjukdom och firade 20-årsdagen med seger i Rydsberg.

Fredagsfeeling när vårt div 1-damlag tog sig an Vinberg från Hallandsettan. Ett intressant möte efter nästa års div 1 kommer att bestå av topplagen i div 1-serierna Västsvenska, Halland och Skåne. Denna kvällen var det absolut inget snack om vart poängerna skulle gå – det var ett lag på plan och storseger för FBC Lerum med 10-1.

I första perioden var det lite trögstartat. Lite för långsamt spel för att rucka på Vinbergs välparkerade buss men ändå totalt bollinnehav för Lerum. Det dröjde till 13.32 innan Ebba Syrén gjorde 1-0. Ett powerplay gav inget men strax efter 2-0 genom Stina Persson.

I andra perioden var det ett helt annat tryck i passningar och mycket mer rörelse. Det visade sig även på resultattavlan trots att Vinberg gjorde ett tidigt reduceringsmål. Lerum fyllde sen på med sex mål där de tre första gjordes inom dryga minuten under början av perioden. Ett vägvinnande och precist passningsspel och Vinberg hade inget att sätta emot.

I tredje perioden blev det bara 2 mål framåt men det snurrade bra i Vinbergs zon och till slut blev det hela 10-1 till tjejerna och ett bra genrep inför seriepremiären.

Matchstatistik