Förlust hemma mot Strängnäs

239
Foto: Christoffer Sturesson

Säsongens tredje match stod på schemat för Lerum herrar under lördagen. Denna gången mot ett offensivt starkt Strängnäs som tippas utmanas i toppen denna säsongen. 

Efter förra veckans fina insats fick Philip Tapper på nytt chansen i målet, där även William Ljungqvist och Adrian Söderberg var tillbaka i spel efter en tids frånvaro på grund av skador. 

Strängnäs rivstartade och gjorde 0-1 i första bytet efter en fin upprullning som som Sebastian Kämpe avslutade. I bytet efter skapade Lerum två fina chanser, men ingen kvittering den gången. Kvitteringen kom via Lerums andraformation som var den klart piggaste under period ett. Calle Björkdahl Carlsvärd fick målet och de hade bud på mer. Strängnäs gjorde 1-2 på ett snabbt frislag, där Lerum på nytt hade chanser därefter för att kunna kvittera och målet kom via Kasper Qvarfordt efter ett fint anfall. Lerum drabbades även av matchens första utvisning och skulle få inleda period två i boxplay. 

Något man inte lyckades med, då Strängnäs ganska direkt gjorde 2-3 via Tim Aeschmann. Ganska tätt inpå kom även 2-4 efter att Lerum slarvat i ett försök till omställning som Strängnäs utnyttjade direkt. Ett par minuter gick utan några hundraprocentiga lägen, men Lerum kunde sedan kosta på sig att bränna ett 4-mot-1 läge och skapade ett par andra bra lägen där matchen hettade till lite i allmänhet. Trots det så skulle istället Strängnäs göra 2-5 när man på nytt var oerhört kliniska när Lerum slarvade i uppspelsfasen. Under ett par minuter sedan skulle Lerum bränna flertalet chanser och en reducering var man nog värda. Inte ens i powerplay lyckades man reducera och fortsatt ett 2-5 underläge inför tredje. 

Lerum kastade in i formationerna på nytt i period tre, men det var Strängnäs som direkt kunde rulla upp och göra 2-6. En matchbild som öppnade upp sig allt mer och Wiktor Åkerstedt i gästernas mål spelade oerhört stabilt. Efter två powerplay av ganska svag kvalite, så kunde man med sekunder kvar i det andra, reducera till 3-6 via William Ljungqvist. Med sex minuter kvar drygt så tog Lerum ut målvakten, Strängnäs spelade uppoffrande och täckte bort mycket skott och de få skotten som gick igenom, styrde Åkerstedt bort och såg till att Strängnäs till sist bärgade tre poäng. 

Tränare Olofsson säger såhär efter matchen:

Man kan förlora matcher på olika vis och jag är fruktansvärt besviken på sättet vi förlorar den här matchen. ALLA behöver ta sig i kragen och rannsaka sig själva för detta var inte acceptabelt för ett allsvenskt lag att agera på ett sånt här vis. Ny vecka väntar och då krävs det mer från både spelare och ledare om vi ska kunna utmana Lillån om tre poäng.