Seger för div 1 mot Mölndal!

218

En utmanande bortamatch mot svårspelade Mölndal väntade för vårt damlag i omgång två. Efter förlusten mot Landvetter i premiären var revanschlusten stor och det blev en skön seger med 1–3 (0–1, 0–1, 1–1) och tre goa poäng in på kontot. 

Ljudkulissen i klassiska Aktiviteten går inte av för hackor och kommunikationen mellan alla inblandade var minst sagt utmanande. Lägg där till två lag som mönstrade starka line ups och en rejäl fysisk kamp utspelade sig från början till slut. FBC vann skottstatistiken klart i den första perioden och borde gjort fler mål än det som Elvira Palmer tidigt prickade in på en frislagsvariant. Men likt seriepremiären var FBC-spelarna ineffektiva trots fina möjligheter både i 5 mot 5 och powerplay där den sistnämnda spelformen denna gång var klart bättre vilket lovar gott för fortsättningen.  

Mölndal startade andra perioden starkt och Lerum var inte på tårna. Sarah Flodmar gjorde skickliga räddningar gång efter annan när hemmalaget tog tillbaka boll och skapa målchanser. Mölndal tilldelades ett powerplay efter 4.40 men Lerums box var synkad och tät där skotten tilläts utifrån fickorna med fri sikt för Sarah i kassen. Efter hand fick Lerum ordning på passningsspelet och återtog bollinnehavet. FBC-spelarna skapade tryck i anfallszon och i slutet av perioden, på en retur framför mål, utökade Lova Löberg till 0–2 vilket också var resultatet efter två perioder. 

Lerum hade kopplat ett grepp om matchen inför tredje perioden men två mål är en skör ledning. Nästa mål skulle bli otroligt viktigt. Det var en fortsatt kamp på planen men FBC-spelarna startade perioden med mer pondus och den höga pressen vållade Mölndal problem i uppspelsfasen. Just en sådan situation var upprinnelsen till Lerums tredje mål. Pressen genererade bollvinst i sista tredjedelen och Leonie Vogt prickade rappt in 0–3 bakom hemmalagets målvakt. Nu återstod dryga sju minuter kvar att spela. Hemmalaget replikerade i bytet efter med 1–3 på frislag och det var game on igen. Men slutfasen av matchen agerade det unga Lerumslaget rutinerat och fördrev merparten av tiden med bollinnehav. 19.08 tog Mölndal time out i ett försök att komma i kapp men Emma Sandqvist pressade på egen hand bort dryga 25 sekunder innan hemmalaget kunde ta ut sin målvakt varpå slutforceringen uteblev. Tre stärkande poäng för Lerum i en jämn match där FBC-spelarnas defensiv med Sarah Flodmar i spetsen stängde ner Mölndals starka offensiv. Nästa helg är det premiär i Lerums Arena då Lindås IBF kommer på besök.