Urladdning mot Lindås

177

I en härlig match i Lerums Arena fick FBC Lerums damlag ett bra stäm och segrade mot Lindås IBF med 8-4 efter ett 2-3 underläge från första perioden.

En kanonstart från Lerums sida med många chanser, fina kombinationer gav 1-0 redan efter 1.30 genom Lova Löberg som blev fint frispelad av Freja Valinder. Under de första 5-6 minuterna dominerade man och kunde gjort minst ett mål till men istället fick Lindås balansera upp maktbalansen i o m en rättvis utvisning för Lerum. Lindås utnyttjade detta och kvitterade 1-1 efter 7.16. I nästa byte gör man ett snyggt 1-2-mål och det som såg så bra ut var vänt till Lindås fördel. Men Lerum studsade tillbaka genom ett märkligt mål – ett skott från Ella Westerberg som blev en lobb över Lindås målvakt till 2- 2. Tyvärr blev det ett kortvarigt oavgjort läge då slarv gav Lindås 2-3. Då hade vi kommit 11.21 in i perioden. FBC fick nästa numerära överläge men skapade där inga jättevassa chanser. Trots underläge ändå en hyfsat positiv period med många fina initiativ.

Ettmålsunderläge när man går in till andra perioden som man gör riktigt bra. Sara Ljunggren kommer in i andra och i sitt första byte petar hon in kvitteringen 3-3 efter 6.10. FBC får sen powerplayläge för andra gången vilket ser bra ut men inga mål. Matchens – och säsongens – snyggaste klapp-klappmål presenteras publiken när bollen går som på ett snöre och Sara Ljunggren får vara sist att raka in ledningsmålet 4-3, tid 10.19. Lite oro i leden när FBC får sin andra utvisning men där lyckas Ebba Samuelsson norpa bollen och servera Stina Persson friläge som hon förvaltar väl och det är 5-3. Man reder ut utvisningen och perioden med mersmak.

FBC kontrollerar händelserna i början av tredje men sen bjuds Lindås in efter en indian och det är 5-4 efter 3.27. Lite svettigt men ett mönsteranfall ger 6-4 efter 7.23. Nelly Larsson skjuter direkt när hon får pass från Sara Ljunggren och rätt upp i krysset. Lindås forecheckar högt och skapar utmaningar för FBC men man reder ut det och sätter spiken i kistan när man sågar sig fram efter 17.49 och gör 7-4 genom Emma Sandqvist som fick öppet mål på Freja Valinders pass. 8-4 görs sedan av Sara Ljunggren i öppen kasse och hon blir tremålsskytt.

Coach Mattias Flodén var nöd med de tre poängen.

”Det här var en match som hade två ansikten. Vi inleder bra men kommer av oss helt när Lindås gör två mål in loppet av 49 sekunder. Fortsättningen av perioden är rörig från vår sida utan organisation och linjer i spelet. Ett styrkebesked av tjejerna att därefter växla upp och resterande 40 min är klart mycket bättre vilket ger oss 6-1. Även om det kunde uppstå kaos här och där genom oprovocerade bolltapp så vill jag plussa för vår kreativitet och offensiva kraft. Den har gett oss en dimension till i vårt spel. Vi bjuder publiken på några riktiga drömmål och jag hoppas att alla som kom idag sluter upp nästa lördag när det är match i arenan igen.”

Matchstatistik