Ny tuff bortamatch väntar HJ-JAS

242
Foto: Per Johansson

De spännande och utmanande matcherna i Juniorallsvenskan avlöser varandra, och vårt HJ-JAS är redo för ännu en tuff bortamatch på fredag.

Efter en intensiv derbyhelg som resulterade i en poäng mot Floda, där man länge var i underläge, men stod för en stark andra halva av matchen.
– En tuff, men rolig match på förhand. De två inledande perioderna är mindre bra, men i tredje höjer vi oss och lyckas komma tillbaka och få med en poäng. I det stora hela borde vi göra det bättre från start, men det är starkt att vi lyckas komma tillbaka i matchen från ett 1-5 underläge, säger Noah Gunnarsson till hemsidan.

Nästa utmaning för FBC Lerum är att möta Zenith, ett lag som har visat att de kan hålla jämna steg med andra starka lag, inklusive Partille och Noah ser fram emot matchen.
– Det kommer att bli en ny spännande match. Jag har inte superbra koll på Zenith, men jag vet att de har några skickliga spelare och en stark klack, så det kommer bli en psykiskt krävande match.

Vad ser du kommer bli viktigt i ert eget spel under matchen?
– Jag tror det kommer bli viktigt att vi sätter vårt försvarsspel och har fokus på det vi kan påverka under hela matchen. Om vi lyckas med detta tror jag vi har goda chanser att ta med oss tre poäng.

Noah anslöt till Lerum inför säsongen från  Herrestad, i och med att han börjat NIU på Lerums gymnasium har han anslutit till både JAS-laget och U-laget i division 2. Ett byte som inneburit en rejäl men rolig omställning.
– Det har varit spännande och kul att vara en del av ett nytt lag och lära mig ett nytt spelsystem. Det har varit en annorlunda början jämfört med vad jag är van vid, men samtidigt väldigt lärorikt.

Vill man se JAS-killarnas nästa match mot IK Zenith så spelas denna i Björlanda idrottshall imorgon fredag med matchstart kl 19.00.