En poäng efter sen kvittering mot Pixbo

183
Foto: Per Johansson

Det blev en svängig match för damerna i toppmötet mot tabelltrean Pixbo. Hemmalaget fick jag ikapp underlägen matchen igenom och en kvittering i powerplay i slutet av tredje perioden tog matchen till förlängning. En förlängning som blev mållös och matchem slutatade 4-4.

FBC Lerum inledde matchen framåtlutat och beslutsamt. Sara Ljunggren sköt ett skott som styrdes i stolpen men därefter syntes det att hemmalaget kollektiv sett, inte var sig likt. Bolltapp, tveksamheter och ingen synk mellan lagdelarna såväl med som utan boll medförde oro och stress. Pixbo tog ledningen efter att Lerum skapat bollstrul i egen zon och även om skottstatistiken var jämnbördig hade gästerna tydligare linjer i sitt spel och bättre kontroll över händelserna.

Den andra perioden var rena rama målfyrverkeriet med tre mål för vardera laget. I det tredje bytet letade sig Andrea Fricks liberoavslut in men kort därefter tog Pixbo ledningen igen när Lerum inte klarade av att spela sig ur gästernas presspel. En vacker kombination i periodens sjunde minut ledde fram till Lerums kvittering 2-2. Ebba Samuelsson hittade en instörtande Sara Ljunggren i slottet och skottet satt distinkt i nätet. Pixbo tog ett stadigt grepp om matchen när man gjorde två raka mål genom sitt vassa skytte och matchbilden såg allt annat än positiv ut för Lerum. I periodens sista minut kröp dock hemmalaget närmare målmässigt. Andrea Fricks liberoavslut letade sig ånyo in i nätmaskorna och det stod 3-4 på tavlan efter 40 spelade minuter.

I den tredje perioden ändrade Lerum sin struktur i uppspelsfasen och spelet blev mer kontrollerat. Med tio minuter kvar matchades hemmalaget hårdare. Pixbo tilldömdes en utvisning 14.54 in i perioden och en gyllene möjlighet för Lerum. Tillslut satt kvitteringen till 4-4. Återigen ett liberoavslut, denna gång genom Emma Johansson. Periodens sista tre minuter var händelserika, den efterföljande förlängningen likaså men matchen slutade oavgjord.

Huvudtränare Mattias Flodén efter matchen:
–  Kände inte igen oss som kollektiv idag. Vi var vi ett helt annat lag jämfört med matchen mot Backadalen. Långa stunder av instabilt spel med boll och vi saknade både synk och aggressivitet i försvarsspelet. Den tredje perioden var dock ett snäpp upp. Det fungerade bättre i uppspelsfas när vi byggde med tre. Det gav oss mer kontroll, fler alternativ och lagdelarna satt ihop på ett bättre sätt. Starkt av tjejerna att återigen göra en skarp tredjeperiod och få med sig en poäng. Nu ser vi framemot en bra träningsvecka och derbyt mot Floda.