Engla ser fram emot hemmamatch igen!

149

Som avslutning av helgen och höstlovet är det en tuff JAS-match som väntar våra juniortjejer när Lindås IBF står på andra sidan. Lindås mönstrar två lag denna säsong och IBF som FBC möter ligger tvåa i tabellen. Engla Ricci gör sin första ”riktiga” JAS-säsong och har visat framfötterna i seriestarten från sin backplats. Så här tycker hon inför matchen på söndag kväll kl 18.00 i Rydsberg.

Vad säger du om och hur summerar du JAS-lagets första fyra matcher i serien?

Jag tycker att spelet har sett bra ut under i princip alla matcher och att de flesta gånger vi har fått mål emot oss har berott på våra egna misstag och alltså inte pågrund av skapade chanser av motståndarna. Jag skulle säga att vi som lag har blivit väldigt samspelta ihop på kort tid vilket känns lovande inför säsongen.

Du har rosats av bl a din backkollega Andrea här i din första riktiga JAS-säsong. Vad känner du att du utvecklat mest?

Jag skulle säga att jag har hittat ett större lugn på planen och försöker hitta de enklaste lösningarna i svårare spelsituationer. Detta tror jag beror mycket på vårt samspel som vi har i laget, där alla kämpar för alla!

Det är ju en härlig blandning i JAS med allt från div1-spelare till akademi röd i åldrarna 14-18 år – hur funkar det tycker du?

Jag tycker det är positivt med blandade åldrar eftersom laget gynnas av olika styrkor och spelsätt som vi lär oss av varandra. Oavsett ålder är alla lika delaktiga i laget, vilket skapar en go lagkänsla!

Lindås har två lag i serien och nu möter vi det som ligger tvåa. Vad tror du om matchen?

Jag tror att det blir en tuff match eftersom Lindås tidigare alltid varit ett tufft motstånd men spelar vi vårt spel tror jag verkligen att vi kommer vinna och ta hem tre poäng.

Vad ser du att vi måste fokusera på för att ta tre poäng?

Om vi spelar vårt spel, tar de enklaste besluten på planen och låter bollen rulla runt tror jag verkligen att vi kan vinna. Det handlar bara om hitta lugnet, inte låta våra misstag avgöra matchen och spela vårt spel.

Till sist, tippa resultat och vem du tror får matchens haj?

Jag gissar på att det kommer bli en väldigt jämn match men att vi tar hem den och vinner med 4-3! Jag tror att matchens haj går till Lova eftersom jag tror att hon kan bidra med sitt lugn på planen vilket vi verkligen behöver i denna matchen. Lova har även ett bra skott vilket även kommer vara viktigt till i morgon!