Kvalspel till USM för P16 på söndag i Rydsbergshallen

333
Foto: Christoffer Sturesson

I helgen så spelas det förstas steget av årets USM-kval där killar födda 2007 och yngre ska göra om upp platserna till nästa runda.

För Lerums del så är Andreas Franzén, som även är JAS-tränare, ansvarig för årets USM-lag. Något han varit under flertalet tidigare år också.
– Gillar upplägget att det är två helger med matcher fram till festen. Däremot hade det kunnat vara fler matcher vid dessa två tillfällen och färre väl på plats. Istället för 2st matcher (kval), 3st matcher (region) och 6st matcher(Innebandyfesten), så kunde det ha varit lika många matcher vid alla tillfällen. Jag tycker det tidigare var för få lag på ”festen” när det bara var fyra lag som nådde dit. Men det är också alldeles för många lag med 16st lag som idag, säger Franzén.

Förra året föll man i första rundan när Kärra blev för tuffa. Denna gången är det killar födda 2007 och yngre som ska försöka ta sig vidare.
– Spännande lag med många yngre förmågor, tror definitivt vi kan gå till festen trots att vi enbart har 4-5 st födda 2007.

Då USM-laget inte är en egen träningsgrupp så blir förberedelserna alltid lite speciella när det kommer till en sådan här träning.
– Vi har haft 2-3 träningar med USM-laget samt en träningsmatch mot vårat jas-lag. Till helgen kommer vi köra ett pass på fredag plus match i pantamera inför söndagens kval. Förberedelserna är bra utefter förutsättningarna man har i den här kommunen sett till träningstider och annat.

Man spelar i en trelagsgrupp och kommer stöta på Zenith och Stenungssund. Två okända lag för Franzén just i dessa kullar.
– Ingen koll alls faktiskt. Inte sett varken Zenith eller Stenungsund i några cuper eller pantamera-serier. Möjligtvis om Zenith hade några spelare med i sitt JAS-lag.

Det är ju kort om tid och mycket som står på spel. Vad ser du som nycklar i ert eget spel att få träff på?
– Behöver få träff på grundplåten, försvarsspelet och spelvändningarna.

Bland spelarna i truppen som är födda 2007 så finns det flera av dem som haft mycket speltid i både division samt JAS. Franzén lyfter fram en spelare av yttersta vikt.
– Joel har varit otroligt bra i kassen inledningsvis på säsongen, både I JAS och div 2. Han kommer bli svår att göra mål på.

Till sist – vad tror du kommer fälla avgörandet för er del under helgen om ni ska ta er vidare?
– Vi har några spetsspelare som kommer få ett större ansvar på söndag samt att vi sätter försvaret och jobbar hårt. Det kommer vara avgörandet för våran del.