Matchens profil Freja Valinder inför derbyt

230

Det har gått över tre år sedan det senaste damderbyt spelades mellan FBC Lerum och Floda IBKs båda representationslag. Den gången vann Floda IBK med hela 10-5 i Rydsbergshallen. Nu på fredag är det äntligen dags för ett nytt derby, denna gång i Nova Floda Sportcenter.

FBC Lerum kommer närmast från ett oavgjort resultat mot Pixbo medan Floda IBK fick se sig besegrade på bortaplan mot Mölndal. Vi har stämt av med mångsidiga Freja Valinder som stått för en fin säsongsinledning. Freja summerar helgens toppmötet med Pixbo, berättar om sina upplevelser av säsongen hittills samt siar om fredagens derby.

Det slutade oavgjort (4-4) i senaste matchen mot Pixbo. Hur lyder din summering av matchen och er insats som helhet?
Jag tycker att vi inte riktigt kommer upp i vårt tempo i matchen mot Pixbo. Upplevde att vi hade svårigheter i vårt uppspel som innebar en del felpass. Däremot fungerade vårt presspel hyfsat bra och det var starkt av oss att ta ikapp och avsluta matchen med 4-4.

Du är inne på din andra A-lagssäsong i Lerum och vi har sett dig spela såväl back som forward. Hur ser du på rollerna?
– Jag har spelat mycket forward förr och back har jag mestadels spelat i min tid i Lerum, men efter några träningar kände jag att jag fick in rutinen igen som forward. Tycker det är väldigt roligt att kunna variera på två olika positioner och hjälpa laget på så vis!

Ni vann Björnslaget på försäsongen och ligger på andra plats i div 1 tabellen. Vad har bidragit till att ni startat säsongen positiv?
Jag tror att Björnslaget har haft stor betydelse för hur det har gått för oss i serien än så länge. Inte bara att det sammansvetsade oss som grupp utan också att vi av vinsten fick självförtroende både på ett individuellt plan och som lag. Sen så är vi ett väldigt härligt gäng och alla vill bidra lika mycket till laget som nog har haft stor betydelse till vår andra plats i tabellen!

Du startade din innebandykarriär i Floda IBK och spelade där fram till 2019. Hur känns det att spela mot din moderklubb?
Ska bli otroligt kul med derby och det kommer nog bli en händelserik match. Superroligt att få möta lite gamla ansikten på planen igen.

Detta är första derbyt på fyra säsonger. En spännande match är att vänta. Dina tankar om motståndet och vad som blir viktigt för er?
Derby är alltid spännande och sådana matcher är lite av mina favoriter att spela. Floda är ett starkt lag med många rutinerade spelare så det kommer vara viktigt för oss att tidigt sätta prägel på matchen och bara spela som vi kan och brukar göra!