Missräkning när HJ-JAS tappade poäng mot Varla

171
Foto: Per Johansson

Det blev en poäng i helgens JAS-match, en sent säkrad poäng där man på för hand hade hoppats på mer.

I matchen innan som spelades under veckan innan, så blev det en poäng mot Kungälv på hemmaplan.
– Vi måste steppa upp lite i sådana här matcher där vi behöver ta tre poäng om vi skall hänga med i toppen, säger Oliver Sandgren.

I söndagens match så skulle man möta Varla/Lindome, ett av lagen från H2-gruppen som hade börjat ganska tungt.
– Vi gick igenom att vi måste vara med från början vilket vi har haft svårt för. Sen så att det är viktigt att vinna dessa matcher där vi förväntas att vinna.

Man hade en 0-1 ledning efter första perioden efter ett sent mål.
– Vi hade tyvärr som vanligt lite svårt att komma igång till en början. Vi skall även vara glada att det inte var större siffror och det skall vi tacka Joel i mål för.

Man lyckades utöka ledningen i andra perioden då man gick till pausvila med ställningen 1-3.
– Vi får lite mer fart på allt och framför allt lite bättre bolltempo. Vi skulle behöva spela lite mer så över stora delar av matcherna framöver.

Period tre blev desto mer händelserik. Lerum lyckades både tappa sin ledning och återta den, men vid 6-5 underläge med bara minuten kvar och spel i boxplay, så såg det tungt ut. Dock lyckades man kvittera efter att man plockat målvakt
– Ja vi släpper in två mål tidigt i perioden som gör att det blir lite stressigt och spelet vill inte flyta riktigt. Slutet blir lite rörigt och vi åker i mina ögon på en felaktig utvisning. Trots den så krigar vi in en kvittering av Simon på ett riktigt snyggt direktskott.

Nu väntar en rejäl utmaning på fredag när man tar emot Pixbo, en av årets klara guldfavoriter.
– Ja det kommer bli jätte tufft, men även riktigt skoj. Där kommer vi inte att kunna slarva och inte vara påkopplade utan en insats som mot Partille i premiären kommer att behövas om vi skall kunna vinna mot Pixbo.