FBC Lerums damjuniorer klara för regionslutspel till USM.

208

Det blev en fantastisk söndag i Rydsbergshallen med mycket publik och resultat som till 100% gick hemmalagets väg. Tre raka segrar blev det och laget är nu klart för regionslutspel i Alingsås i början av februari.

FBC började söndagen med match mot Älvstranden där man fick en kalasstart. Fyra mål de första 10 minuterna och sen bara man fortsatte. Tre fulla femmor rullades runt och laget visade att man var fullt fokuserat på att inte slå av på takten. Hela 13-2 blev det till slut och en bättre start kunde man inte få. Matchens lirare i FBC var Ellen Persson som stod för hela 4 assist och 2 mål.

Nästa möte var mot Varla som i sin första match fick en dålig start mot Onsala som man sen inte kunde hämta upp. Mot FBC stod man upp mycket bra och det blev en spännande match där framförallt målvakten Emelie Lindström fick briljera och hålla nollan. I matchprotokollet fanns bara en notering – Ella Westerbergs mål efter bara 9 sekunder i andra perioden.

Inför tredje och sista gruppspelsmatchen var avancemanget klart för både FBC och Onsala som vunnit sina båda matcher. Nu gällde det att bli etta eller tvåa som i sin tur skulle avgöra vilken grupp och motståndare man skulle få i nästa steg, regionslutspelet.

Onsala hade ett par tongivande spelare som det gällde att ha ögonen på. En av dem, Moa Berggren, hade oturen att halka som sista spelare i 13:e minuten varpå Vita Crozzoli fick friläge och placera in 1-0. I andra perioden gjorde Ellen Persson 2-0 redan efter en halvminut. Nämnde Moa Berggren reducerade bara minuten därefter och det var match igen. Matchens lirare Alice Odhagen hade sedan 9 magiska sekunder då hon fyllde på med både 3-1 och 4-1 mellan 10.15 och 10.24. Lerum hade flow och Lova Löberg kunde göra 1-5 minuten därefter som man trodde skulle vara avgörande. Men Moa Berggren fick först göra 5-2 på straff och 5-3 inom loppet av en minut och då återstod det hela sju minuter. Det blev nervpirrande minuter men Lerum hade bra kontroll på händelserna och kunde defilera in till slutsignalen och ta gruppsegern.

Gruppsegern innebär att laget nu är klart för regionslutspelet som Alingsås arrangerar. Alingsås blir också en av motståndarna i Lerums grupp tillsammans med Solfjäderstaden från Motala. Tuff grupp där rivalen Alingsås sticker ut som är favorittippade av Innebandymagazinet som en av aspiranterna till svensk mästare och får bära ett tungt favoritskap under dagen i februari.

Det blev en härlig första advent med fantastiskt god stämning i hallen och mycket fin innebandy!