Ny seger efter en stark vändning i tredjeperioden

271
Foto: Per Johansson

Det var dags för hemmamatch i Arenan under lördagen. Lerums herrar skulle ställas emot Kalmarsund, där tre poäng behövdes var känslan inför att serien snart ska vända.

Den uppmärksamme kunde notera att Joakim Fors fanns med i spel från start, första för säsongen. I övrigt så vaktades kassen av Philip Tapper och där Lukas Nodby saknades bland annat. Lerum började med en den boll, men där Kalmarsund spelade ett man-man spel som ledde till ett ganska avvaktade spel. Gästerna gjorde 0-1 när Lerum slarvade med boll och Simon Boklund gjorde inga misstag. Lerum fick sedan ett felaktigt mål bortdömt där bollen passerade mållinjen även om målburen var ur spel. Domarna valde dock ett frislag för gästerna, som skulle få chans att utöka sin ledning i powerplay kort därefter. Det lyckades man med, då Simon Boklund gjorde sitt andra mål i matchen. En turlig reducering kom för Lerum när Anton Svanbergs skott, som var på väg utanför, styrdes in från en blåklädd spelare. Lerum fick ytterligare en chans att kvittera, men gästernas målvakt räddade fint. 1-2 blev periodens resultat.

Tidigt i period två tilldelades Lerum en straff. Anton Svanberg förvaltade den på bästa sätt med en fin lyftning i nättaket. Matchen fortsatte vara relativt avslagen, lägena som uppstod var oftast på individuella initiativ eller motståndarnas misstag. 3-2 skulle komma för Lerum när Tiger Forsberg gjorde sitt första mål i A-laget. Framstormandes på vänsterkanten så serverades han av Lucas Svensson och kunde sedan hitta borte krysset. Kort innan periodens slut så skulle en kvittering komma, denna gången via Oskar Andersson.

Lerum valde i period tre att ändra i formationerna direkt, där Jesper Hallqvist kom in tillsammans med Ekström och Björkdahl Carlsvärd. Hallqvist skulle få ett bra läge tidigt, men inte få full träff i avslutet. Kalmarsund skulle få matchens andra powerplay och efter ett par bra avslut, så kom till sist 3-4 via Adam Nilsson efter ett lågt placerat avslut. När även 3-5 via en styrning kom, så började det se mörkt ut för hemmalaget som inte skapade särskilt mycket. En viktig 4-5 reducering av Wictor Lundstedt gav dock energi och Joel Ekström kunde pricka stolpen innan han iskallt kvitterade när han rullade in bollen längs marken. Lerum var inte nöjda där, utan 6-5 kom via matchens gigant, Anton Svanberg, som på egen hand sprätte upp bollen. Svanberg fick sedan chansen på straff igen, men träffade högra stolpen den gången. Man skapade fortsatt chanser och det dröjde till dryga minuten kvar innan gästerna kunde ta ut målvakten. Väl där så kunde Ekström mycket kyligt rulla in 7-5 i tom bur och därmed fastställa matchens resultat.

Nu väntar bortamatch mot Nilsby nästa helg för att slutföra den första halva av serien, innan det vänder.

FBC Lerums Lucas Svensson efter matchen:
En match där vi inte alls kommer upp i nivå och gör en av våra sämre insatser på länge. Vi kommer aldrig riktigt in i matchen och får inte stäm i vårt spel överhuvudtaget. Med det sagt så lyckas vi ändå knyta ihop säcken och vinna med 7-5 vilket visar på bra karaktär.

Nästa hemmamatch är efter nyårsskiftet när FBC Lerum spelar hemma mot Fagerhult Habo i Lerums Arena.