William Ljungqvist ser fram mot söndagens bortamatch

144

Efter en helg utan matcher i den södra allsvenskan, så är det återigen dags att kliva in i hetluften innan serien vänder.

Man har alltså haft extra tid på att förbereda sig efter vinsten mot Kalmarsund på hemmaplan senast.
– Jag tycker träningarna har sett bra ut överlag och att vårt fokus har varit bra, säger William Ljungqvist.

Nu väntar Nilsby, en av årets nykomlingar som på förhand hoppades betydligt högre sett till vart man ligger i serien just nu.
– Roligt med match igen, en svår match mot ett lag som än så länge underpresterat och som kan slå många lag i serien när dom får stäm så det blir en tuff match för oss.

Trenden har överlag varit att Lerum haft ”lättare” mot de på pappret starkare lagen. Även om man inte vunnit alltid så har prestationerna varit bättre kontra mot de lagen där man förväntas föra lite mer av matchen.
– Jag tror att vi har lite lättare mot dom bättre lagen främst på grund av att vi kan falla tillbaka på vårt försvarsspel och utnyttja motståndarnas misstag. Medans när vi behöver föra spelet så blir vi stundtals alldeles för avvaktande med boll och det känns som om vi har lätt att bli stressade.

Detta är sista matchen innan serien vänder och tar man tre poäng så ligger man bra med i kampen om att få spela Allsvenskan även nästa år.
– Jag tycker att vi har lite blandade insatser än så länge vi gör flera riktigt bra matcher men även några bottennapp, men överlag en godkänd halva.

Matchen spelas imorgon söndag klockan 14.00 och går att streama på www.innebandy.tv