Inspirerande bortamatch mot serieledande Hovslätt väntar på lördag

168
Foto: Christoffer Sturesson (Sturesson - Fotografering)

Efter veckomatchen mot Fristad, så stundar nu en bortamatch för herrarna. Tuffast möjligaste uppgiften när man beger sig till Jönköping för att möta serieledarna Hovslätt.

Hovslätt som bara förlorat en match under ordinarie tid och är även laget i serien som gjort mest mål. Inte helt oväntat då man för drygt en vecka sedan körde över Fristad med 0-25 på bortaplan. Nu i veckan vände man en tuff match mot Strängnäs och vann till sist med 10-8, där de ledande spelarna som Wille Knuthas, Adam Bäck och Andreas Jonsson fortsätter leverera i stor utsträckning. Att man fick tillbaka Leo Olsson från Mullsjö och SSL för ett par veckor sedan har inte gjort lagets trupp sämre heller.

Lerum besegrade Fristad i onsdags med 13-1 i en match som kändes ganska avslagen och där Lerum absolut inte gjorde mer än vad man behövde. Formen är fortsatt god och man har vunnit sju av senaste åtta matcherna, där förlusten borta mot Strängnäs är enda missen. Offensiven har fått ett lyft sedan Bäckmans återkomst och försvarsspelet har tillsammans med målvaktsspelet fortsatt varit stabilt. Utöver att enbart slåss om en direktplats till allsvenskan nästa år, så är man i allra högsta grad inblandad i kampen om kvalplatserna till SSL vilket hade varit första gången man lyckas med den bedriften isåfall.

Anton Olofsson säger följande inför matchen:
– Inspirerande bortamatch mot serieledarna! Brukar bli bra och sevärda matcher och det känns som det finns goda möjligheter för en ny sån på lördag!

Tim Sandblom, kapten, fyller i:
– Tuff bortamatch där små marginaler kommer att avgöra. Gör vi det vi ska och jobbar hårdare än Hovslätt så tar vi med oss 3 poäng!

Se matchen på www.innebandy.tv