Matchens profil – Nelly Larssons tankar inför lördagens derbymatch

127

Det väntar ett hett kommunderby för damerna när Floda IBK kommer på besök till Lerum Arena på lördag. FBC Lerum gick vinnande ur höstens drabbning efter en målmässigt svängig match och det blir spännande att hur händelseutvecklingen blir denna gång.

Floda har gått starkt senaste tiden och klättrat till sjätte plats i tabellen med sina 25 poäng medan FBC Lerum ligger på fjärde plats med 34 poäng. Med andra ord har vi ett toppmöte att se framemot på lördag. Vi har stämt av läget med vänsterbacken Nelly Larsson som stått för en fin säsong.

Den här säsongen är du tillbaka som vänsterback och har under en längre tid bildat en stabil femma med Emma, Stina, Ebba och Ella. Vad är det som gör att ert samarbete har fungerat så bra?
Det som gör att det funkar för oss är nog att vi alla har en kreativ spelstil. Vi spelar med en trygghet och sen tror jag även en stor del är att vi alla litar på varandra!

Ni hade fyra raka segrar med er in till mötet med Backadalen i senaste omgången men där tog det stopp. Underläge hela matchen som ni nästan hämtar ikapp men det blev förlust med 4-6. Hur lyder din summering av matchen och er insats som helhet?
– Jag tyckte vi gjorde en helt okej match. Tyvärr fick de in ett mål efter 10 sekunder som jag tror satte spärrar i många. Lite för mycket individuella misstag från samtliga i början men vi blev bättre under matchens gång. Det var inte långt ifrån att vi kom ikapp heller vilket gör det extra surt!

Nu väntar derby mot Floda. Ni gick vinnande ur en målmässigt svängig match i november där såg ni starka ut i två perioder men Floda kröp allt närmare i tredje. Vad minns du från matchen?
– Det jag minns är att vi spelade ganska bra första 2 perioderna och att vi ledde med 5-0. Sen i sista perioden var det som att vi blev för bekväma och lät de komma närmare mål. De har några individuellt skickliga spelare som fick göra lite vad de ville. Vi vann men det var inte långt borta från oavgjort!

6 matcher återstår i serien och det börjar dra ihop sig i kampen om platserna till nya div 1. Med analysen av förlusten mot Backadalen i minnet, vilka nycklar blir viktiga för en bra prestation mot Floda?
– Det vi behöver fokusera på mest är nog att vi ska spela med ett lugn, börja fokusera mer på grunderna och inte tänka för mycket på matchen mot Backadalen. Spelar vi som oss själva så är det svårt att slå oss!

Varmt välkomna till Lerums Arena imorgon lördag för att se en stekhet derbymatch mellan två starka lag! Ta med laget, familjen eller kompisen så hejar vi fram Lerum till nya poäng!