Derbyseger för HJ-JAS i Novahallen

193
Foto: Christoffer Sturesson

Det var upplagt för derby under söndagen när våra JAS-killar begav sig till Floda för returmötet i gruppen.

Laget som haft en relativt tung trend och förlorade stort mot Kärra på hemmaplan gick nu för att bryta trenden.
– Skulle inte säga att det har varit några stora förändringar i uppladdningen eller förberedelserna, det enda vi gjort är att inte ha för stort fokus på matchförberedande träningar utan mer jobbat med övningar som utvecklar individen mer, säger tränare Andreas Franzén.

Derbyna mot Floda har varierat i karaktär och känslor, lite beroende på årgångar och tabell. Denna gången var det åt det mer återhållsamma hållet.
– Brukar vara rätt heta tillställningar men igår tycker jag det var ganska avslaget vilket kanske inte är så konstigt när bägge lagen är där vi är i tabellen.

Lerum som alltså agerade bortalag, snodde åt sig en 1-3 ledning efter period ett.
– Stabil defensiv period där jag tycker vi har koll på hur de ville spela. Offensivt hittade vi deras svagheter ganska snabbt, men hade lite problem med tajming och utförande. Ändå en okej period.

Period två innehöll massvis med utvisningar åt båda hållen, men även två mål för vardera lag.
– Floda ändrade ju om lite defensivt i andra så det öppnade upp sig lite mer för misstag åt bägge håll, därav lite fler situationer där utvisningar tilldelades. Men återigen tycker jag att vi gör en hyfsad period trotts 2-2.

I tredje perioden föll bara ett mål – det gjordes av Lerum som därmed vann 3-6. Sett till siffrorna en ganska lugn tredje, där Lerum kontrollerade det bra.
– Ja det tycker jag, Joel gjorde en kanonmatch i målet och de hade lite stolpe ut i sista. Vilket vi dock också hade så en välförtjänt vinst.

Två matcher kvar. Vad hoppas du ni kan visa upp under slutskedet av serien?
– Vi går för att ta tredjeplatsen i serien såklart. Fokuset blir ju även att utveckla inför nästa år, så det jag kommer fokusera på är att vi utmanar oss själva och vågar gör det vi tränar på även om misstag kommer ske.