Olofsson inför lördagens möte mot serieledande Warberg

291
Foto: Christoffer Sturesson

Andra raka hemmamatchen väntar för vårt herrlag under lördagen. Efter en tuff batalj förra helgen så kommer nu nästa tuffa motstånd på besök.

Förra helgen blev det tre poäng i en svängig historia där Lerum tappade en klar 4-0 ledning, innan man till sist redde ut det. Tränare Anton Olofsson var främst nöjd med period ett vilket är förståeligt.
– I första perioden får vi ganska bra träff på det vi pratat om, vi jobbar även hårt utan boll och enligt vår struktur. Vi slarvar kanske lite för mycket med boll stundtals om man ska vara kritiskt men annars känns det som vi har väldigt bra koll på matchen. Period två och tre är riktigt dåliga från vår sida. ”Weddan” gör ett par bra räddningar samtidigt som Höllviken fortsätter att inte vara särskilt bra som tur är och låter oss ta tillbaka matchen vilket även gör att vi slutligen kan vinna den ganska rättvist enligt mig, säger Olofsson.

Enbart tre matcher återstår och det är mycket som står på spel, bland annat kampen om SSL-kval.
– För egen del så märks det av att man går och längtar efter nästa match extra mycket jämfört med vad man gör i vanliga fall under serielunken. Jag tror även många av spelarna delar den känslan.

Nu ska man ställas mot Warberg som förra helgen övertog serieledningen efter vinst mig Hovslätt. Hur har laget förberett sig?
– Vi har gnuggat på som vanligt sista veckorna, lite sjukdom som snurrat och sådär men inga större konstigheter. Känslan att vi bara blir bättre och bättre för varje vecka kvarstår och det känns såklart positivt!

Warberg är ett av lagen man mött flest gånger under de senaste åren, både i seriespel, men även i Svenska Cupen samt träningsmatcher. Lagen har nu ganska god vetskap om varandra därmed.
– Först och främst så är det ju alltid väldigt roligt och inspirerande att möta Warberg! Jag tycker vi har ganska bra koll på dem samtidigt som jag tror dem har rätt bra koll på oss. Det brukar blir tighta och jämna matcher och det tror jag även matchen på lördag kommer bli. Vi kommer helt klart med en god känsla inför matchen och jag är ganska övertygad om att vår egen prestation kommer avgöra vilket håll matchen slutar åt och det är såklart en väldigt skön känsla att ha med sig.

Vad vill du få träff på i ert eget spel nu under slutskedet och inte minst på lördag?
– Jag vill att vi trummar på över 60 minuter och ser till att vara hungriga och giriga när lägena väl kommer så vi nyper dit bollarna. Detta är en match vi kommer kunna få precis dit vi vill, det avgörande är att vi lyckas kapitalisera på det också, lyckas vi med det så har vi tre nya poäng in på kontot på lördag.