Valinder är nästa spelare att skriva nytt kontrakt

139

Med glädje kan vi offentliggöra att 20 åriga Freja Valinder har tecknat ett nytt kontrakt och fortsätter resan med FBC Lerum. Freja kom till oss från moderklubben Floda IBK våren 2019 och har utvecklats mycket under sin tid som rödsvart.

I FBC Lerum har det fram tills nu blivit 90 tävlingsmatcher fördelade på 40 st i div 1, 17 st i div 2 och 33 st i JAS. Med det nytecknade avtalet har vi många fler att se framemot. Freja säger följande om sitt beslut att teckna nytt kontrakt med FBC.

– Känns super roligt att ha förlängt mitt kontrakt med Lerum! Trivs väldigt bra i laget och ska bli kul att spela nya division 1 och se hur vi fortsätter att utvecklas där!

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar.
– Freja är en värdefull spelare som bidragit med mycket under sina två A-lagssäsonger. Som person är hon ansvarsfull, lyhörd och kommunikativ vilket bidrar till seriositet och ledarskap i vår trupp. På planen har vi sett en positiv utvecklingskurva och för Mikael och mig har det blivit allt tydligare att Freja med sin bollbehandling och spelförståelse skall spela högre upp i planen. Det är där hennes spetsegenskaper kommer till sin rätt och i forwardsrollen vi ser henne i lagbygget. Vi gläds över att ha Freja kvar i FBC och ser fram emot en rolig säsong i nya division 1.