Olofsson inför kvalets första hemmamatch

481

SSL-kvalet inleddes under söndagen och ett hoppfullt FBC Lerum fick vända hem från Varberg tomhänta efter en förlust. Matchserien ska avgöras i bäst av tre och rond två stundar under torsdagen.

Man fick alltså se sig besegrade med klara 8-1 tillslut, en match där Warberg tillslut vann ganska bekvämt. Tränare Anton Olofsson säger följande efter matchen.
– Det spelar ju ingen roll om vi förlorar på straffar eller med 10-0, vi räknar vinster och Warberg tog match 1. Vi kommer helt snett på det från första bytet och där efter får vi jobba i uppförsbacke i 60 minuter! Bränner lite för mycket lägen samtidigt som vi spelar med huvudet under armen lite för många gånger för att kunna ta oss in i matchen på riktigt igen.

Med bara ett par dagar matcherna emellan så finns det inte särskilt mycket tid att spela på för att förbereda sig.
– Det är klart att det blir lite mer annorlunda än en vanlig vecka och framförallt så blir ju träningarna mer matchförberedande än en ”vanlig” vecka.

I söndagens match så var det Warberg som snabbt kunde gå upp till 3-0, men där Olofsson tycker att man jobbade sig in i matchen, men effekten av att komma ”nära” uteblev.
– Alltså själva matchbilden var väl inte problemet utan snarare att vi låter Warberg göra tre enkla mål på oss första 10, då blir det svårt att vinna tighta matcher. Sen tycker jag vi äter oss in i matchen mer och mer, men tyvärr så får dem med sig en billig utvisning som vanligt och dem lyckas göra mål i sitt PP, då pyser det lite energi ur oss igen. Känslan var annars att vi var på gång där och då.

Just hemmaplan kontra kokande Victory Center. Hur mycket skillnad och påverkan kan det ha egentligen?
– Vi har vart starka hemma och det känns bra att kliva ut i arenan på torsdag! Hoppas på ett starkt publikstöd!

Avslutningsvis, mycket på spel. Vad hoppas du att ni kan visa upp som ger er chans till en seger för att ta det till en avgörande match?
– Klyschigt men det finns ju inget att förlora, det finns en plats i playoff 2 att vinna! Vi är sugna på att tvinga fram en tredje avgörande match i Varberg på söndag för att kunna ta oss vidare till playoff 2!

Sittplats är slutsåld till torsdagens match, men det finns fortfarande ståplatsbiljetter kvar. Så säkra din plats till en historisk match i Lerums Arena, va med och sätt nytt publikrekord för FBC Lerum och heja fram killarna till seger och en avgörande tredje match!