Säsongen över efter en tajt andra kvalmatch

355
Foto: Christoffer Sturesson

Efter den inledande förlusten i SSL-kvalet, så väntade returen hemma i Arenan under torsdagskvällen för FBC Lerums herrar. Två raka segrar behövdes mot Warberg för att avancera till playoff 2.

Sittplatserna var slutsålda och även på ståplats fyllde det på ordentligt ju närmare inpå matchstart vi kom.

Lucas Svensson som klev av senast var fortsatt otillgänglig för spel, vilket även gällde Felix Eriksson och Robin Pagoldh. Tränare Olofsson valde på nytt Viktor Wedlin i målet, men hade i övrigt kastat om en del i formationerna.

Samtliga tre formationer kunde ganska direkt skapa chanser och första 7-8 fanns det många lägen att spräcka nollan. Det var dock istället Warberg som kunde göra både 0-1 och 0-2 inom loppet av 10 sekunder där matchen sedan jämnade ut sig. En hel del situationer blev ganska tidigt intensiva och domarna hade emellanåt svårt att lägga nivån rätt och vara konsekventa.

Period två började snarlikt igen – Lerum skapade två bra lägen, innan istället Warberg kunde vända och peta in en retur som betydde 0-3. En snabb reducering kom från Lerum när Tim Sandblom hittade rätt från vänsterkanten. Lerum fick sedan matchens första utvisning för en obstruktion, en sekvens man klarade av bra och hämtade mycket energi från. Tio minuter återstod av perioden och Lerum fortsatte rada upp chans på chans, där man var värda minst ett mål eller två. 1-3 stod sig perioden ut, där Lerums inledande 40 lovade klart mycket mer än söndagens. Warberg prickade ribban tidigt i tredje, innan Lerum efter en lång sekvens kunde hitta en fristående William Ljungqvist på borte stolpen som rakade in en reducering.

Warberg prickade ribban ytterligare en gång, men spelet blev allt mer avvaktande och inget av lagen vågade riskera för mycket. När Lerum väl skulle plocka målvakt så snodde Warberg åt sig ett utkast och kunde istället göra 2-4. Lerum plockade målvakt direkt när dryga två minuter återstod och William Ljungqvist kunde göra sitt andra mål när han påpassligt fick träff på en boll som gick i en båge över Warbergs målvakt. Lerum hade ytterligare ett läge som sånär styrdes in, innan Warberg istället kunde göra 3-5 i tom kasse på efterföljande utkast. Även 3-6 och 3-7 kom i tom bur som var av mindre betydelse när matchen redan var avgjord. Warberg segrade därmed i två raka matcher och tog sig vidare till andra rundan där man kommer möta ett lag ifrån norra serien.

En säsong som fick ett abrupt slut, men som ändå innefattade klubbens första SSL-kval och som i slutändan även innebär att man kvalificerade sig för den nya allsvenskan till säsongen 24/25.

Anton Olofsson efter matchen:
– Jag tycker vi gör en fin prestation och är klart bätter än Warberg, det känns otroligt furstrerande att vi inte får med oss en vinst. Deras målvakt gör ett par svettiga räddningar samtidigt som vi inte är tillräckligt kliniska i lägena och hänger dit bollen. Warberg får återigen lite för enkla mål och då blir det svårt, sen så måste jag också som den dåliga förlorare jag är ta bedömningen från domarna över hela matchserien, vi får inte med oss en enda utvisning och åker på 3 utvisningar och 1 straff emot oss. Det känns väldigt frusterande att inte kunna få en jämn bedömning från rättskiparna i dessa matcher, det sticker i ögonen då det är genomgående så här alla matcher mot just Warberg.

Med det sagt är det inget som blir matchavgörande utan vinner man med 2-0 i matcher så vinner man rättvist och stort grattis till Warberg, jag önskar dem stort lycka till i playoff 2!


Vi riktar ett stort tack till publiken, partners och alla som hjälper till runt våra matcher och gör det möjligt. Nu tar vi nya tag mot nästa säsong!

752 åskådare och nytt publikrekord i Lerums Arena – Foto: Christoffer Sturesson