Damlaget fortsätter inslagna vägen

327
Foto: Christoffer Sturesson

Det var inget snack om vart segern skulle gå i lördagsmötet mellan FBC Lerum och Kärra IBK i Lerums Arena. Hemmalaget dominerade matchen igenom och vann mycket rättvist med 9-2 (4-2, 2-0, 3-0).

Lerum kom till matchen med tre raka segrar och ett starkt självförtroende och på andra sidan stod tabellsjuan Kärra. Matchbilden stod klar från början – FBC hade ett stort bollinnehav och Kärra satsade på kontringar. Allteftersom matchen led så blev dock Kärra allt tröttare och föll ner i egen zon där man satsade på igelkottsförsvar.

Ida Hawerman, tremålsskytt i matchen, startade målskyttet i tredje minuten vilket skapade en trygghet för de rödklädda. Metodiskt spelade man runt Kärras försvar och skapade målchanser på löpande band. 2-0 och 3-0 gjordes av Annie Dristig respektive Edda Gudnadottir men sedan hände något som samtidigt blev en väckarklocka för hemmalaget. Kärra fick tämligen enkelt göra två snabba mål när Lerum inte var på tårna och sånt kan ge luft under vingarna för lag som Kärra. Nu replikerade FBC snabbt genom Amanda Lindström efter 16.39 och man kunde gå in i pausvila med ett tvåmålsöverläge.

Andra perioden gav bara två hemmamål men en stor dominans spel- och chansmässigt vilket skottstatistiken 15-3 gav bevis för. Två av Lerums bästa spelare denna eftermiddag, Edda Gudnadottir och Ida Hawerman, stod för Lerums mål i periodens första och artonde minut.

Sista perioden var en bekväm väg mot segern när Kärra blev tröttare och tröttare. Lerum försökte lirka upp det täta Kärraförsvaret som i stort sett satt i knäet på sin duktiga målvakt. Trots två lerumsutvisningar i perioden fylldes målprotokollet på, bl a genom ett mål i boxplay. Ida Hawerman, Sofie Ryynänen och Ellinor Falck producerade målen i tredje perioden.

FBC Lerum ligger nu tvåa efter Partille som är utan poängförlust och alltmer ser det ut som att det är Partille och ett par lag till som slåss om de två kvalplatserna. Lerum visar match för match att årets upplaga, förutom att man har ett strukturerat försvarsspel och kreativt passningspel, även producerar mål på ett mycket mer effektivt sätt än förra säsongen.

Nu väntar, ännu poänglösa, Stenungsund hemma den 1 november och förhoppningsvis kan vi öppna upp läktarna för normala publikantal i Lerums Arena.