Välkommen Oskar Härsjö!

598

På sista sparken av deadline day så gjorde FBC Lerum klart med backen Oskar Härsjö som går in på dubbellicens från Halmstads IBK vars säsong är pausad för tillfället. Vi passar på att rikta ett stort tack till Halmstads organisation som varit behjälpliga med pappersexercisen.

Oskar kommer in med förutsättningarna att spel uteblivit sedan serierna pausades. Han har Pixbo Wallenstam som moderklubb och tillhörde den talangfulla 99/00-kullen som spelade hem ett SM-silver i Juniorallsvenskan för två år sedan. Inför denna säsongen blev det tjänstgöring i militären nere i Halmstad och då följde även innebandyklubban med. Vi passade på att ta tempen på Oskar.

Varmt välkommen till FBC Lerum Oskar. Sedvanlig fråga, hur känns det?
– Jag tycker det kändes riktigt bra från start.

Du kommer från Halmstad IBK närmast där man pausat Division 1 serierna men innan dess varit Pixbo Wallenstam trogen. Kan du dela med dig lite av din historia?
– Jag har spelat i pixbo hela mitt liv där vi gick framgångsrikt både i div 1 stundtals men framförallt under JAS-åren där vi tyvärr torskade mot RIG Umeå i finalen på innebandyfesten. Sen skulle jag göra lumpen vilket betydde att jag skulle flytta till Halmstad. Då började jag i deras div 1 lag där nere vilket var väldigt roligt.

Du kommer in i ett lag som kört på under hela säsongen. Vad blir viktigt för dig inledningsvis för att komma igång?
– Jag kommer in mitt i säsong vilket gör att jag ligger i underläge. Det blir viktigt att jag kämpar till 110% för att visa att jag vill få speltid.

Laget du kommer till har hugg på en av SSL-playoff platserna, var det något som gjorde det hela än mer intressant?
– Klart att det blev lite mer intressant men det var absolut inte det som var avgörande.

Vad har du fått för bild av laget så här kort inpå?
– Min första bild av laget är att man märker att dem är riktigt bra kompisar allihopa. Sen tänkte jag på att det är ett lite yngre lag än vad jag trodde, Ändå är de riktigt jävla bra och jag känner att jag inte har tränat på några månader när jag möter dem i dueller. Ett väldigt ”teknik-tungt” lag. Känns som ett riktigt gött gäng både på och utanför planen helt enkelt!

Huvudtränare Anton Olofsson kommenterar nyförvärvet:
– Riktigt kul att vi lyckats få Oskar till oss den här gången, ett riktigt bra tillskott för oss. Oskar kommer bidra med mycket bollvinster och bra hot bakifrån.

Oskar kommer att kastas direkt in i hetluften med match redan ikväll borta mot Onyx IBK. Ni ser matchen och Oskars debut i Lerum på Innebandy.tv/Lerum med sändningsstart 18.50.