Derbyförlust

380
Frustrerat i hemmalaget - Foto: Christoffer Sturesson

Det var två revanschsugna lag som intog arenan under lördagen. Lerum med två raka förluster i bagaget och Partille som förlorade stort i derbyt mot Lindås. För Lerums del så hade man även revansch att utkräva efter höstens poängtapp.

Hemmalaget saknade fortsatt Kalle Lundgren på grund av skada, men glädjande nog var Sebastian Bodenmalm tillbaka i spel efter att ha missat förra helgen. I gästande Partille fanns flertalet Lerumsbekantingar, inte minst Erik Ström och Tim Svan, men även Ricard Carlsson som förra året stod i Lerums bås.

Efter ett intro och allt fler fyllda stolar, så var det dags att blåsa igång. Redan i första bytet tog Lerum ledningen när Victor Johansson serverade Oskar Eriksson Elfsberg som enkelt prickade in ledningsmålet. Kort därefter fick Lerum chansen i powerplay och Joakim Fors prickade stolpen tidigt. Partille klarade av sitt boxplay och kunde kort därefter kvittera efter slarv i hemmalaget i både uppspelsfas äoch markeringsspel. Bytet efter kom 1-2 efter nytt tafatt spel i hemmalaget. Kvitteringen kom drygt halvvägs in via Victor Johansson och bud på mer fanns.

Period två inleddes starkast av Partille och välförtjänt kom 2-3 via Tim Svan. Lerum kunde efter ett bra anfall kvittera via Joakim Fors som distinkt tryckte in en boll i nättaket. Bud på fler mål fanns från båda lagen, men en hel del oskärpa i många avgörande lägen. Lerum tog ledningen med 4-3 ett par minuter innan paus när Sebastian Bodenmalm fyllde på i ett anfall och avslutade distinkt. Assisten tillskrevs Lucas Svensson och blev också resultatet i paus.

Period tre inleddes med att Partille bjöds på både 4-4 och 4-5. Första målet prickades in på straff av Jacob Holm, innan Erik Ström petade in nästa mål. När Jonathan Törn sedan gjorde 4-6 så såg det allt dystrare ut. Hoppet väcktes när Joel Ekström reducerade i powerplay, men kort därefter kom 5-7 och när Lerum plockade målvakten för en sista anstormning så kunde Johan Främberg från eget hörn rulla in 5-8, vilket blev matchens slutresultat där en tredjeperioden fällde avgörandet.

I och med att Lindås tidigare under dagen segrade så ser läget än tuffare ut för laget som nu nästa helg ska till Värmland för att försöka ta med sig tre poäng mot Skoghall.

Tränare om matchen.
– Riktigt sur förlust. Aldrig kul att förlora ett derby, speciellt inte när vi faller på eget grepp. Individuella misstag och fortsatt stolpe ut offensivt fäller avgörandet mot ett rutinerat Partille. Vi vet att vi kan mer, mer än vad vi fått ut dessa matcher efter upphållet. Meddelandet från alla i laget efter matchen var dock tydligt, nu jäklar är det dags att kriga för varje poäng framöver. Skoghalls kommer få möta ett extremt motiverat Lerum nästa match, ett Lerum som inte kommer vika sig i någon aspekt.

Nästa hemmamatch spelas onsdag 8 februari när jumbon Malmö FBC gästar Lerums Arena. Vi önskar publiken varmt välkomna tillbaka då.