FBC tackar Pontus Persson

306

FBC Lerum har haft förmånen att ha haft Pontus Persson anställd där han haft rollen som vår föreningsutvecklare men igår var Pontus sista dag på jobbet och klubben tackade av Pontus och önskade lycka till på nästa jobb.

FBC Lerum har alltsedan 2008 haft en föreningsutvecklare anställd som fungerar som motorn och oljan för föreningens barn- och
ungdomsverksamhet. Rollen har i uppdrag att så väl stötta föreningens ideella ledare, ansvara för idrottsnära administration och sportslig utveckling plus ett stort antal andra uppgifter.

Pontus Persson tog över rollen efter Christoffer Sturesson och nu tar Andrea Frick vid. Andrea kommer att presenteras i egen artikel.

Pontus är ju en ikon i FBC Lerum där han varit en förgrundsfigur på planen och även som ledare under många, många år. Han är en av klubbens främsta målgörare och det finns några särskilda ögonblick som är väl värda att nämna igen.

Inför derbyt mot Floda 2016 uppmärksammades Pontus av en stor kommentator som den som skulle avgöra derbyt för FBC Lerum. Lyssna på inslaget här. Vi minns också den ”cup” som Pontus och hans lagkamrat Johan Axelsson gjorde vid inspringet till en match i Rydsberg. Ett bagheeralag skulle följa med A-lagsspelarna hand i hand in på plan under introt men det var först när ljuset tändes som publiken insåg att Axelsson hade den halvmeter kortare Pontus Persson i handen i s f en bagheeraspelare.

Ja, det finns många, många minnen med Pontus och nu lämnar han en annan roll hos oss men FBC Lerum har alltid en plats för Pontus i föreningens hjärta. FBC hoppas att upplevelsen ”behind-the-scenes” vid en kommande match hos favoritlaget Blåvitt ska bli en härlig upplevelse.

Vilken roll Pontus tar innebandymässigt nästa säsong är ännu inte klart.