Frick skriver nytt

250

Vi kan mycket glädjande presentera en viktig kontraktsförlängning med vår 20-åriga back Andrea Frick. Andrea kom till FBC Lerum från Pixbo i maj 2021

Hennes första säsong var framgångsrik med starkt spel och ett allsvenskt kval. I januari 2023 satte en skada stopp för vidare spel men rehaben har gått bra och i augusti kan vi se Andrea på innebandyplanen igen.

Andrea säger så här om beslutet att signa nytt kontrakt:

– Jag trivs bra i laget och föreningen. Vi har fått några nya duktiga tjejer med stor potential som jag tror gynnar laget bra i målet mot Allsvenskan. Det kommer blir en kul och spännande säsong som jag ser fram emot, speciellt att få komma tillbaka på planen igen!

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar:

Jätteroligt att Frick fortsätter resan med oss. Med sitt fysiska spel och pådrivande energi skapar hon en tävlingsattityd som är viktig. Jag tycker att hon under sin tid med oss blivit mer tongivande i spelet med boll. Vår spelidé kräver bollansvar från våra backar och identiteten som lag skall vara att vi dikterar tempo och bollinnehav. Detta och en hel del andra egenskaper får vi med Frick i laguppställningen. Återgången till innebandyspelandet kommer vi stegra successivt och när hon väl går för fullt igen kommer vi få se attackerna från vänsterkanten, distansskyttet och ett rejält närkampsspel.