Matchens profil Ebba Samuelsson inför söndagens bortamatch

104

Det blev en snöplig förlust mot Zenith i lördags och det är nya tag som gäller för damlaget för att kunna haka på i tabelltoppen.

Under söndagen bär det av till Lindome för möte med Almås IBF. Vi har tagit ett snack med den egna produkten vänsterforwarden Ebba Samuelsson som är inne på sin andra säsong i division 1.

Efter en längre positiv poängkurva åkte ni på en snöplig förlust på hemmaplan mot Zenith. Dina tankar om matchen och er insats?
– Det var en konstig match där jag tycker att vi äger mycket boll och kommer till bra målchanser. Men vi får helt enkelt inte in bollen och sätter inte våra chanser. Zenith gör det bra och var snäppet hungrigare.

Ni har utvecklat ert offensiva spel och blivit mer spetsiga så måltorkan mot Zenith kom oväntat. Hur har träningsveckan varit, är ni fulla av revanschlust?
– Jag tycker vi har haft en bra träningsvecka. Träningarna har bestått av mycket tempo övningar och i onsdags hade vi en hyfsat målrik internmatch. 

Du skrev A-lagskontrakt för drygt ett år sedan och står registrerad för 23 tävlingsmatcher i division 1. Vilka delar i ditt spel har utvecklats under denna tid?
– Jag skulle säga att min teknik och styrka har utvecklats det senaste året. 

På söndag är det tabelltian Almås IBF som står för motståndet. Vilka faktorer blir viktiga för er?
 Vi är väldigt revanschsugna från förra veckans match och viktigt för oss tror jag är ”finishen” i våra avslut. Att vi även är hungriga och visar från början av matchen att vi vill vinna tror jag är viktigt för oss.