USM-laget spelar kval hemma

145
Kaptensgruppen i FBC - Ida Hansson, Lova Löberg och Ella Westerberg.

Imorgon söndag sätter USM-kvalet igång för FBC Lerums juniortjejer födda 2007 eller senare. Det är 24 grupper som sparkar igång denna helg med första steget mot Ungdoms-SM senare i vår. För FBCs räkning väntar Varla, Onsala och Älvstranden under söndagen i Rydsbergshallen.

FBC Lerum sparkar igång kvalgruppen med match mot Älvstranden kl 10.00. Därefter har man Varla 14.30 och avslutar mot Onsala kl 17.45. Hela spelschemat hittar du här och det är Grupp 18 som spelas i Rydsberg.

Innebandymagazinet har tippat alla grupperna och FBC Lerum var favorittippat i gruppen men det är tufft motstånd och i de korta matcherna, 2 x 20 minuter rullande tid, kan allt hända. 1:an och 2:an går vidare till regionslutspel i 2-4 februari och skulle det gå vägen för FBC Lerum så blir det i Alingsås.

FBC Lerum har förberett sig och gruppen under ett antal träningar och man står nu inför den stora dagen.

Huvudcoach i ledarstaben för USM-laget är Mattias Flodén och han tänker så här om gruppen och matcherna.

”Vi ser jättemycket fram emot USM med detta härliga gäng. Vi har under hösten samlat tjejerna vid fyra tillfällen och jag är imponerad över hur snabbt vi kommit framåt i processen. Vi är ödmjuka inför våra motståndare som garanterat är lika taggade som vi är men fokus ligger på oss själva och vårt görande. Vi känner oss redo inför imorgon.”

Tabeller USM-kvalet