Nominera FBC-are till Fair Play-priset 2024

287

Sommaren 2017 gick Mikael ”Harry” Harryson tragiskt bort under en försäsongsträning med Pixbo där han också där blev en mycket uppskattad lagkamrat. Mikaels moderklubb var IBK Pantern och han avslutade sin karriär på hemmaplan i FBC Lerums herrlag där han blev en mycket viktig och uppskattad ledargestalt i laget. Nu är det dags att utse den femte vinnaren av det ärofyllda priset!
Nomineringarna ska skickas in senast 19 april till lomis@fbclerum.se 

Fem FBC-are har hittills förärats det årliga Fair Play-priset –  Ellinor Falck 2018, Laura Ekman 2019, Fabian Lakander 2020*, Lasse Englund 2022 och Lova Löberg 2023.

Priset ska gå till en FBC-spelare, tjej eller kille, född 2006-2010, som matchar mot de kriterier som juryn beslutar. Vi söker spelare som motsvarar den personlighet, kompetens och värderingar som Mikael stod för och vill nu få in nya kandidater till 2024 års Fair Play-pris eller Harrypriset som det ofta kallas.

Själva priset är en inskription i vandringspriset som får stå på finaste platsen i vinnarens hem i ett år men hen vinner också ett besök på Salming där man får prova ut nästa säsongs nyheter.

Priset lanserades vid en kvalmatch mot Alingsås våren 2018 då ”Harry” beskrevs väldigt målande med det som kännetecknade honom och vad som gjorde honom så framgångsrik på alla plan.
”Harry hade något utöver det vanliga. Han var obändig i sin vilja men kanske inte bäst på nånting men den kompromisslöshet, vilja, inställning gjorde att han tog sig så långt.”

Mikael ”Harry” Harryson hann med att spela SM-final med Dalen där han blev målskytt när Dalen tog silvret mot Falun.

”Det är viktigt att vi uppmärksammar spelare som verkligen är förebilder för våra ungdomar och därför är detta priset viktigt att dela ut”, sa dåvarande FBC Lerums ordförande Märit Bergendahl, numera ordförande i Svenska Innebandyförbundet.

Lova Löberg tog inför säsongen plats i FBC Lerums damlag – Foto: Christoffer Sturesson

Lova Löberg vann priset 2023 med följande motivering:
Lova är en tjej som ser och lyfter alla i laget. Hon är en riktig ambassadör för föreningen genom att alltid uppföra sig på bästa sätt på planen trots att det bor en riktig vinnarskalle i henne. Lova kämpar alltid in i det sista och pushar sina lagkamrater på och vid sidan av planen. Hon har dessutom visat upp en spikrak utveckling och spelar nästa säsong i div 1 i sin första säsong som senior. Att Lova är en av lagets lagkaptener har varit en självklarhet tack vare hennes fina personlighet. 

*På grund av pandemin så delades inte priset ut år 2021 utan Fabian Lakander mottog priset hösten 2021 för sin utmärkelse 2020.