4-9 mot Pixbo blev 11–3

868

När vårt damlag i höstas spelade mot Pixbo i Mönlycke blev det storförlust. Sedan dess har det skett en hel del i bägge lagen och framförallt då i FBC Lerum. När man åter möttes i Rydsberg i kväll var det ett imponerande FBC som gick vinnande ur striden.

Det var Lerum från början till slut. Målskyttet inleddes redan i den fjärde minuten då Malin Granqvist fick på en stenhård sorkdödare från långt håll. Strax därpå ökade en offensiv Sara Grafström på till 2–0. Och även om Pixbo stack emellan med ett mål så gjorde FBC ytterligare två innan perioden var till ända.

Var inte matchen redan avgjord i slutet av andra perioden så stängde FBC den defintivt genom två snabba kassar med kort mellanrum.

Efter 5–2 i sista perioden blev slutsiffrorna fantastiska 11–3. Det innebär att laget gjorde 25 mål på två matcher i helgen. Dessutom vann de ”dubbelmötet” med Pixbo med 15–12.

Som vanligt svarade kamikaze-duon Elin Lundblad och Sandra Hawerman för en rejäl del av målskörden, men även Alexandra Johannesson, Emma Kovac, Sofie Hultin och Sanne Kärrman antecknades i matchprotokollet.

Tränare Lelle Isaksson njöt förstås av segern och han jagades av mediadrevet efteråt. Först i kön stod Flodas bloggkung Rasmus Tynander från Lilla Radiosporten och hans intervju kommer vi att länka till här så småningom. Vår reporter fick snällt vänta på sin chans.

Varför gick det så lätt mot Pixbo i dag, Lelle?
– Jo, det var inte så lite som skiljde sig åt jämfört med höstens Pixbomatch. Förberedelserna var bättre, idag var det pigga och spelsugna tjejer som gick ut på plan. Taktiken var annorlunda, istället för ett defensivt upplägg var det full fart framåt från första tekning. Vi matchade också laget mycket hårdare nu än i den förra matchen.

Hade ni ändrat något speciellt i det taktiska upplägget?
– Framförallt så gick vi från att spela defensivt i försvarsspelet, till att vara offensiva hela vägen. Vi tryckte också hårt på att hela tiden ligga i rygg på Pixbospelarna. Att slå långa öppnande passningar var ytterligare en förändring.

Ni hade en fantastisk helg och det finns mycket positivt att ta med er. Men nämn tre saker du är extra nöjd med.
– Först och främst; inställningen. Vi är ett Elitsatsande lag på riktigt nu. Sedan att vi gör så många mål. Att ha nött skott och avslut i veckor gav effekt. Och sist men inte minst glädjen och snacket! Vilken känsla att gå in i omklädningsrummet efter matcherna.

Hur ser närmsta framtiden ut för laget?
– Nu väntar Walkesborg och mitt mantra att ”det finns inga enkla matcher” har satt sig bra hos tjejerna nu. Därför är vi ödmjuka inför den fighten också och ska gå in och kriga för de tre poängen. Sedan är det bara att träna hårt som sjutton, hålla fokus, njuta och åka med när vi möter The Big Five (Partille, Floda, Lindome, Lindås och Surte, red. anm.)